UPDATE. Judecarea amânată pe 5 mai. Miron Mitrea, audiat la ÎCCJ în dosarul de corupţie privind renovarea casei mamei sale

Miron Mitrea
Miron Mitrea (Epoch Times România)

UPDATE. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a amânat vineri, pentru data de 5 mai, judecarea dosarului în care deputatul PSD Miron Mitrea este acuzat de corupţie în legătură cu renovarea casei mamei sale din localitatea Voluntari.

***

Deputatul PSD Miron Mitrea a venit, vineri, la ÎCCJ, pentru un nou termen în dosarul în care este acuzat de fapte de corupţie privind renovarea casei mamei sale.

Deputatul este acuzat de procurorii DNA de luare de mită, instigare la fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Este un dosar mai vechi refăcut de anchetatori, în care a fost trimisă în judecată şi Irina Jianu, fost inspector de stat şef adjunct la Inspectoratul de Stat în Construcţii.

În martie 2009, pe atunci senator PSD, Miron Mitrea a fost trimis în judecată de DNA, fiind acuzat de luare de mită. Procurorii au susţinut că, în schimbul numirii şi menţinerii Irinei Jianu în funcţia de inspector şef adjunct al Inspectoratului de Stat în Construcţii, aceasta ar fi plătit lucrări de renovare a casei din Ilfov a mamei lui Mitrea în valoare de peste 520.000 de lei. Totodată, social democratul i-ar fi promis Irinei Jianu şi că o va avansa în funcţia de şef al ISC.