Mircea Geoană: Vacanţa în Dubai nu i-a făcut bine premierului

Mircea Geoană
Mircea Geoană (Epoch Times România)

Vacanţa pe care a petrecut-o în Dubai, după eşecul la alegerile prezidenţiale, nu i-a făcut bine premierului, a declarat marţi Mircea Geoană, un alt mare perdant al alegerilor prezidenţiale - din 2009.

"Nu i-a făcut bine (vacanţa în Dubai, n.r.), orice am spune şi oricum ne-am poziţiona faţă de acest episod. Nu i-a făcut bine, dar este o chestiune pe care dânsul trebuie să şi-o analizeze, aşa cum sunt convins că îşi face o analiză cu privire la proprii paşi şi la modul în care îşi vede viitorul politic imediat", a declarat Mircea Geoană, de data aceasta în asentiment cu opoziţia, care a considerat plecarea premierului în Dubai, alături de Sebastian Ghiţă, drept un act iresponsabil, în condiţiile în care delegaţia troicii vine în mai puţin de o lună la Bucureşti, iar proiectul legii bugetului nu este aprobat.

Reamintim că imediat după înfrângerea din turul doi, înfrângere încununată de protestele stradale ale românilor care au scandat ”Jos Ponta, Jos Ciuma Roşie, Jos Comunismul”, premierul şi-a luat concediu o săptămână, pentru a-şi reveni din şoc.

La scurt timp după ce Victor Ponta a plecat în vacanţă (fără să contrasemneze în prealabil decretul de revocare din funcţia de ambasador al lui Mihnea Motoc, act necesar pentru ca acesta să poată fi numit Ministru de Externe) Realitatea.net a publicat o fotografie a lui Victor Ponta alături de deputatul PSD Sebastian Ghiţă, mogulul de presă care controlează postul România TV, precizând că imaginea este dintr-un club exclusivist din Dubai.

Fotografia a provocat valuri de reacţii în presă şi pe internet, excursia premierului în Dubai fiind văzută, în genere, drept un act iresponsabil şi cinic. În condiţiile în care Ponta a mizat în campania sa electorală pe voturile pensionarilor din România, prezenţa acestuia într-un club unde numai intrarea costă cât o pensie a unuia din bătrânii care l-au votat, a fost considerată obscenă. Mai mult, au existat şi voci care au comentat plecarea fostului prezidenţiabil în Dubai drept o posibilă "misiune". Ponta în Dubai în club? Atunci Ponta ori gunoi, ori securist kaghebist, era titlul unui articol pus de jurnalistul Cătălin Prisăcariu pe blogul personal. http://prisăcariu.ro/2014/11/22/ponta-in-dubai-in-club-atunci-ponta-ori-gunoi-ori-securist-kaghebist/

Faptul că însoţitorul lui Ponta în Dubai, Sebastian Ghiţă, este membru în Comisia comună permanentă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI iar firmele pe care acesta le-a fondat livrează, potrivit RISE Project, echipamente SRI-ului, nu este, de asemenea, de natură să-i facă bine lui Ponta.