Mircea Geoană: PSD a trecut de la sultanatul lui Ponta în era fanariotă a lui Dragnea

Mircea Geoană.
Mircea Geoană. (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)

PSD a trecut de la "sultanatul lui Ponta" în "era Dragnea", o perioadă "fanariotă" în care sunt specifice folosirea şi abuzul de resurse publice pentru scopuri electorale şi politice, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Partidului Social Românesc (PSRO), Mircea Geoană.

"Suntem la început de drum, nu ascundem că orice început are şi partea asta de dificultate, dar văzând modul în care PSD şi-a pierdut complet profilul de stânga şi credibilitatea, cum în era Dragnea ne întoarcem, ne ducem către o perioadă de-a dreptul fanariotă în modul în care se alocă resursele şi se gândeşte munca politică, la modul în care văd că se face rectificarea de buget din aceste zile, care este clar o răsplată pentru sprijinul pe care Dragnea l-a obţinut la votul recent la nivelul Comitetului Executiv Naţional, la discuţia extrem de lipsită de profesionalism legată de modul în care se construieşte Codul Fiscal şi se construieşte bugetul public naţional, acest răspuns extrem de puţin credibil ne face să fim încrezători în soartă.

Am trecut de la sultanat din vremea lui Ponta - sultanatul este, în lexiconul de politologie, administrarea unui stat prin intermediul familiei extinse - la o altă manieră de organizare a conducerii unui partid şi, automat, a statului, pentru ca PSD e la guvernare, care este cea prin folosirea resurselor publice, ca resursă politică, ca resursă electorală şi ca resursă de îmbogăţire şi ca raţiune de a fi. Asta se numeşte era Dragnea, folosirea şi abuzul de resurse publice pentru scopuri electorale şi politice. Pentru asta a fost şi condamnat", a declarat Mircea Geoană, citat de Mediafax.

Fostul lider al PSD susţine că încă are foarte mulţi prieteni în PSD, însă vede cum partidul se îndreaptă către "autodistrugere", iar dacă "doreşte să meargă în direcţia în care merge, să fie sănătos, până la urmă nu poţi să îi faci bine cu forţa".

"Sunt foarte mulţi oameni de calitate, oameni serioşi, oameni cinstiţi, oameni buni profesionişti, pe care-i aşteptăm cu mare drag la noi la PSRO, dar eu nu pot să tac atunci când un partid important are de ales între un condamnat şi un inculpat pentru şefia partidului, direct sau prin surogaţi. Eu nu pot să tac atunci când am introdus în PSD democraţie pe scară largă - unii spun prea multă democraţie - să constat că se alege un lider de partid cu 60 de voturi la 13. Despre ce vorbim aici? E vreo formă de partid social-democrat? Nu pot să tac atunci când Codul Fiscal este făcut mai la dreapta decât propun liberalii. (...) Nu am cum să nu constat faptul că acesta nu mai este un partid social-democrat", a mai precizat Mircea Geoană.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne