Mircea Druc: Vă comunic marele secret! Unirea a avut loc deja (Video)

Unirea trebuie privită ca şi cum a avut loc, căci e dorită pe ambele maluri ale Prutului iar politicienii de la Bucureşti ar trebui să o trateze ca pe ceva deja înfăptuit şi să gândească următorii paşi, crede Mircea Druc.
Mircea Druc
Mircea Druc (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Se încarcă player-ul...

Prezent duminică la Conferinţa Reprezentanţilor Comunităţilor Locale din România şi Republica Moldova unde primari de pe ambele maluri ale Prutului au perfectat 450 de acorduri de înfrăţire şi parteneriat între localităţile lor, fostul premier al Moldovei, Mircea Druc, a ţinut să transmită două mesaje.

Primul dintre acestea a fost pentru basarabeni, iar cel de al doilea pentru clasa politică de la Bucureşti.

"Dumneavoastră, reprezentanţii administraţiei publice locale, vreţi sau nu vreţi, nobleţea va obligă şi de azi înainte, dumneavoastră sunteţi responsabili de destinele oamenilor de acolo. Dacă acum 25 de ani era elita intelectuală, poeţii, scriitorii, organizaţiile de cultură, acum dumneavoastră... Faceţi-i să înţeleagă prin votul dvs. pe cei de la Chişinău, că s-a terminat. Are loc descentralizarea în jos pe verticală şi la nivel de comună, la nivel de viitor judeţ sau de raion cum sunteţi acum se decid destinele, viaţa de toate zilele a românilor basarabeni de orice naţionalitate ar fi. E mesajul pentru dumneavoastră, şi intraţi în istorie. Nu se mai decide la Chişinău şi nu se mai decide numai la Bucureşti! Pe orizontală şi de jos în sus se iau decizii, se împart fonduri şi numai aşa vom reuşi să ieşim din criza în care ne zbatem şi din tranziţia infinită.", a declarat Druc, adresându-se basarabenilor.

Al doilea mesaj al lui Druc a fost pentru clasa politică de la Bucureşti:

"Nu o să va îndemn eu la Unire, la reîntregirea Patriei, va comunic marele secret: Vreţi sau nu vreţi, unirea a avut loc deja, are loc deja! Conjunctura este de aşa natură că Unirea are loc. Important este pentru Bucureşti, pentru clasa politică, pentru guvernarea de la Bucureşti cum gestionaţi această situaţie. Cugetaţi şi acţionaţi ca şi cum unirea pe care o invocaţi cu atâta patos şi putere a avut loc deja. Ce vă împiedică? Unirea este numai în creier, codificată, sârma ghimpată care trece prin mentalitatea noastră, de pe ambele maluri ale Prutului. Ieri s-a votat la Chişinău, azi s-a votat la Bucureşti.", a declarat Druc, făcând referire la votul dat la Sfatul Ţării din Chişinău în data de 27 martie, când 1.700 de delegaţi din raioanele Moldovei au adoptat cu unanimitate de voturi foaia de parcurs a reunificării cu România până în 2018 şi paşii ulteriori acestui act.

În opinia fostului premier moldovean, politicienii trebuie să gândească ca şi cum Unirea este făcută şi să treacă la următorii paşi, la planificarea a ceea ce este de făcut, respectiv poduri, drumuri, nivelul pensiilor etc.

"Va obligă istoria să faceţi istorie, intraţi în istorie!", a concluzionat Druc.

Reamintim că sute de primari de pe ambele maluri ale Prutului s-au întrunit duminică în clădirea Parlamentului din Bucureşti, unde au perfectat 450 de înfrăţiri între localităţile lor şi au votat pentru eliminarea graniţelor birocratice între cele două state româneşti. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne