Mircea Dinescu, la 23 de ani de la Revoluţie: Avem o clasă politică semianalfabetă

Parlamentul României, vot secret cu bile. În imagine un grup USL de parlamentari
Parlamentul României, vot secret cu bile. În imagine un grup USL de parlamentari (Epoch Times România)

La 23 de ani de la Revoluţie, poetul Mircea Dinescu a comentat situaţia României şi afirma că nu are câtuşi de puţin entuziasm pentru acest tip de capitalism, din moment ce avem o clasă politică semianalfabetă, în timp ce în comunism erau semianalfabeţi soţii Ceauşescu.

Mircea Dinescu mai susţine că dacă ar fi fost japonez, îşi făcea harakiri (ritual japonez sinucigaş, n.r.), pentru că nu a crezut că inşi care l-au proslăvit pe Ceauşescu vor conduce România şi vor face partide politice, după cum nu a crezut că "o bună parte din clasa politică românească este semianalfabetă", relevă Realitatea TV.

"Pe vremea aia, ştiam că era Ceauşescu semianalfabet. Şi nevastă-sa. Nea Nicu avea patru clase, Elena avea trei clase, dar, în fine, pe urmă ei s-au mai lustruit cât de cât. Dar Ceauşescu măcar avea consilieri profesionişti. Acum este o clasă politică semianalfabetă. Cu excepţiile de rigoare. Şi entuziasm pentru acest capitalism nu am câtuşi de puţin", a mai precizat Mircea Dinescu.

Referitor la viitor, Dinescu a mai afirmat că, din punctul lui de vedere, guvernul Ponta e "un guvern de sinucigaşi", pentru că şi-a asumat "puterea deplin, cu o opoziţie foarte firavă" şi pentru că trebuie să demonstreze rapid că are un proiect de ţară.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne