Mircea Băsescu audiat la DNA

Mircea Băsescu şi Bercea Mondialu
Mircea Băsescu şi Bercea Mondialu (Captură Youtube)

Mircea Băsescu a fost audiat, miercuri, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA). Potrivit Mediafax, avocatul acestuia a depus la DNA o scrisoare adresată fratelui preşedintelui de Nati Meir, în care acesta susţine că avocatul familiei lui Bercea Mondialu', Pavel Avraham ar fi încercat să îl convingă să dea declaraţii împotriva preşedintelui Traian Băsescu.

"Astăzi am adus la cunoştinţa DNA-ului scrisoarea primită de dânsul în arest de la Nati Meir. Spune despre domnul avocat Pavel Abraham că s-ar putea face vinovat de anumite fapte de corupţie. I-a propus lui Nati Meir să dea declaraţii împotriva preşedintelui? Asta spune Nati Meir în scrisoarea lui. Urmează să fie audiat. (...) Este un fel de denunţ. Noi am adus la cunoştinţa organelor de anchetă acest lucru şi le-am pus la dispoziţie scrisoarea", a declarat luni Nelu Taşcă, avocatul lui Mircea Băsescu, după ce a depus scrisoarea lui Meir la DNA.

Reamintim că Meir, om de afaceri israelian aflat în închisoare pentru înşelătorie, i-a adresat în urmă cu o săptămână o scrisoare lui Mircea Băsescu, oferindu-se să îi pună la dispoziţie informaţii despre avocatul Pavel Abraham, care îi reprezintă pe membrii familiei lui Bercea Mondial, în dosarele cu Mircea Băsescu. Din scrisoare reieşea că Abraham - cel care a depus la DNA înregistrările video cu discuţiile dintre Mircea Băsescu şi fiul lui Bercea, Florin Anghel - i-ar fi cerut lui Meir să "dea în Traian Băsescu", promiţându-i în schimb că-i va obţine eliberarea.

Nelu Taşcă a mai declarat pentru presă că Pavel Avraham, actualul apărător al familiei lui Sandu Anghel, cunoscut sub numele de Bercea Mondial, a avut încheiat un contract de asistenţă juridică cu Nati Meir, în anul 2012.

Reamintim că Micea Băsescu a fost trimis în judecată sub acuzaţia de trafic de influenţă, după ce ar fi primit suma de 250.000 de euro de la Florin Anghel, fiul lui Sandu Anghel, alias Bercea Mondialu', pentru a interveni pe lângă magistraţi, astfel încât interlopul să scape de închisoare.

Pavel Abraham, avocatul familiei Anghel, este cel care a pus la dispoziţia procurorilor şi a Antenei 3 imagini filmate cu o camera ascunsă de Florin Anghel, din care ar trebui să reiasă că Mircea Băsescu a luat bani de la respectivul clan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne