UPDATE.Mircea Băsescu află vineri dacă va ajunge în arest la domiciliu. Rămâne în arest preventiv

.
. (Photos.com)

UPDATE. Tribunalul Constanţa a decis ca Mircea Băsescu să rămână în arest, nefiind acceptată cererea sa de arest la domiciliu. Decizia Tribunalului Constanţa poate fi atacată cu contestaţie în 48 de ore la Curtea de Apel Constanţa.

***

Tribunalul Constanţa judecă vineri cererea de înlocuire a măsurii de arestare preventivă cu arestul la domiciliu pentru Mircea Băsescu, care este trimis în judecată pentru trafic de influenţă.

Fratele preşedintelui a fost adus cu o dubă din arestul Poliţiei Capitalei la Tribunalul Constanţa.

În acelaşi dosar, Marian Căpăţână a fost adus şi el, vineri, la Tribunalul Constanţa, unde, ca şi fratele preşedintelui, a depus o cerere de înlocuire a măsurii arestării preventive cu arestul la domiciliu.

Apărătorul lui Mircea Băsescu este de părere că cererea are şanse de reuşită, întrucât aceasta este o măsură mai restrictivă decât cea a eliberării sub control judiciar, măsură solicitată de avocaţii fratelui preşedintelui săptămâna trecută.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost trimişi în judecată în 14 iulie, în stare de arest, în dosarul în care fratele preşedintelui este acuzat că, prin intermediul lui Căpăţână, ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni la judecători să dispună o sentinţă favorabilă în procesul lui Bercea Mondialu'.

Dosarul în care Mircea Băsescu a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă, iar Marian Adrian Căpăţână pentru complicitate la această infracţiune a fost înregistrat la Secţia Penală a Tribunalului Constanţa.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost arestaţi în 20 iunie, după ce familia lui Bercea Mondialu' a făcut publice înregistrări făcute pe ascuns de fiul acestuia, ce ar proba traficul de influenţă de care este acuzat fratele şefului statului.

Potrivit procurorilor, la începutul anului 2011, după ce faţă de Sandu Anghel, zis Bercea Mondialu', s-a luat măsura arestării preventive de către Tribunalul Olt, fiul acestuia, Florin Anghel, i-ar fi remis lui Mircea Băsescu suma de 250.000 de euro, prin intermediul lui Marian Căpăţână, în schimbul promisiunii că fratele preşedintelui va interveni pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea dosarului în care Bercea era judecat pentru tentativă de omor, respectiv că şi-a înjunghiat un nepot, dar şi pentru alte cereri incidente în acea cauză.

În cauză a fost instituit sechestrul asigurător pe bunuri imobile aflate în proprietatea lui Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână.

Pe de altă parte, ca urmare a plângerii făcute de Mircea Băsescu, ginerele lui Bercea Mondialu', Marius Constantin, a fost trimis în judecată pentru şantaj cu circumstanţe agravante, în stare de recidivă, în timp ce fiica interlopului, Izaura Anghel, şi fratele ei minor, Grinică Ion Anghel, au fost deferiţi justiţiei pentru şantaj cu circumstanţe agravante. În acelaşi dosar a fost trimis în judecată şi Florin Anghel, fiul cel mare al lui Bercea Mondialu', pentru trei infracţiuni concurente de şantaj, dintre care una în stare de recidivă, în timp ce mama acestuia, Fănica Anghel, a fost deferită justiţiei pentru şantaj.

Tribunalul Constanţa judecă şi acest dosar în care fratele preşedintelui apare ca parte vătămată şi în care inculpaţi sunt cei cinci membri ai familiei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondialu' - soţia acestuia, Fănica Anghel, cei doi fii şi fiica, Florin, Grinică Ion şi Izaura Anghel, şi concubinul acesteia din urmă, Marius Constantin, acuzaţi de şantajarea lui Mircea Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne