Mircea Badea faţă în faţă cu motocicliştii (Video)

Realizatorul Antena 3, Mircea Badea
Realizatorul Antena 3, Mircea Badea (Ioana Florea Nuţ / Epoch Times România)

Pentru a viziona materialul video intraţi pe pagina originală a Epoch Times România.

După ce un motociclist şi-a turat marţi seară bolidul în timpul emisiunii lui Mircea Badea care se desfăşura în aer liber, lângă studiourile Grivco de pe şoseaua Bucureşti-Ploieşti nr. 25-27, realizatorul TV a cedat nervos, în direct, la televiziunea publică, şi a declanşat o ploaie de înjurături şi ameninţări la adresa întregii comunităţi de motociclişti. Badea chiar a luat o bâtă şi a plecat din platou, pentru a-i administra "o €œcorecţie" motociclistului care îl deranja.

Aparent bikerii au luat în serios ameninţările şi au decis să-i facă o vizită lui Badea joi seară, purtând o conversaţie cu acesta.

"Într-o seară îmi vedeam de treaba mea şi a venit unul cu motor. S-a dus, s-a întors. A venit a doua zi, a mai venit unul. Tot aşa. Bun. În mod evident o făcea special. A venit să facă nasoale. Prietene, tu când vii lângă unul şi îi pârâi cu motorul special, mie mi se pare că faci nasoale. Eu nu am probleme cu el că are motor. Mă doar fix în cot. Eu am probleme cu el că a încercat, mai multe seri la rând, să îmi provoace mie un disconfort", i-a spus Badea unuia dintre motociclişti pentru a-şi justifica reacţia.

Acesta i-a replicat: „A fost într-o singură seară. Acum poţi să spui că am fost o lună întreagă. E ok, este varianta ta. A fost o singură seară. Când ai ieşit cu bâta, când ai înjurat live la televizor şi ai arătat semne obscene... eu dacă îţi fac asta pe stradă şi mă văd poliţiştii eu iau amendă, dacă îţi arăt ţie semnul pe care mi l-ai arătat tu live. Înţelegi? Nu am voie să mă plimb că te deranjez pe tine şi fac „nasoale”.

Prezent la discuţie era şi motociclistul care l-a bruiat pe Mircea Badea, şi care l-a provocat pe realizatorul TV să îşi pună în aplicare ameninţările. Badea însă s-a eschivat, precizând că s-a răzgândit şi a reevaluat situaţia.
Motociclist: „Mircea, eu sunt ăla care te-a stresat în prima seară. Ce ar fi să pui în aplicare ce ai spus live la televizor. Sunt aici”.
Mircea Badea: „Şi eu sunt aici. Hai, bate-mă!”
Motociclist: „Tu m-ai ameninţat live, tu m-ai înjurat de mamă, mi-ai arătat semne obscene şi ai venit cu bâta la mine. Tu mi-ai spus mie live, pe post naţional, că îmi faci, că îmi dregi, că mă îndoi, că mă baţi. Am venit aici, ai ocazia, pune-o în aplicare”.

Mircea Badea: „M-am răzgândit, am reevaluat”.

Unul din motocicliştii i-a transmis lui Badea: „Mircea, hai să încetăm tot circul ăsta. Sunt oameni negativi cu motoare, dar nu înjura o comunitate întreagă”.

Motocicliştii au lansat o petiţie prin care cer Consiliului Naţional al Audiovizualului să ia măsuri, argumentând că atitudinea realizatorului Antena 3 este inacceptabilă pe un post de televiziune.

CNA este în prezent blocat ca urmare a scandalului în care este implicată şefa instituţiei Laura Gerogescu, însă şeful Comisiei de cultură şi mass-media, senatorul PSD Georgică Severin, a anunţat miercuri că de săptămâna viitoare instituţia îşi va relua activitatea.

Discuţia dintre motociclişti şi Mircea Badea a fost întreruptă într-un final de poliţiştii de la Rutieră şi jandarmi care erau prezenţi la faţa locului. Unul dintre participanţii la discuţie a declarat: „Au fost 20 de echipaje de poliţie şi vreo 10 de jandarmerie.....plus radare de la Piaţa Presei la Mall Băneasa....i-a fost frică rău”.

De ce s-au supărat motocicliştii

"Hai că-mi bâraie unul cu motorul în cap. Dacă lipsesc eu un pic până îl rezolv pe cretinul ăsta... Da' hai că poate se întoarce. Da. Eu tot o să rezolv un handicapat mintal din ăsta, rău de tot, de o să intru la pârnaie pe bune zece ani cu executare măcar", declara Mircea Badea, in timp ce pe fundal se auzea o motocicletă, potrivit Hotnews.ro

"Prietene, eu pe ăsta îl caut acasă. Fac un apel la jegosul de adineauri să se întoarcă. Să nu mai fugă ca un laş cu puţa mica de intră în trening, să se întoarcă încoace şi jur că nu vin decât eu, atât, cu mânuţele astea două goale. Uite, sincer să fiu, aş vrea să mă ocup cu nişte handicapaţi mintal, ăsta e singurul meu target în momentul ăsta. Hai să moară în chinuri groaznice, dacă se poate, şi să le sărim cu picioarele pe cap. Să vezi ce bucată-i dau! Mamă, să vezi cum îl las pe ăsta cu...".

Cum zgomotul făcut de motociclist a continuat, Badea a cedat şi a trecut la fapte. A ieşit afară din platou, lunând un băţ cu el pe post de ciomag, pe care l-a aruncat ulterior în iarbă, şi s-a dus să-l caute pe motociclist. Cum nu l-a găsit pe motociclist, Badea s-a întors în platou cu tot cu băţ. Totul era transmis live la Antena 3.

"Prietene, crede-mă: dacă-l prind p-asta, va fi cel mai mare rating din istoria televiziunii ever. Tre' să-i tranşăm p-ăştia. Tre' să-i dezosăm. Adică să mă mut eu că vin nişte cretini? Prietene, niciodată!".