Mirajul — dovada existenţei lumilor paralele?

Miraj unic in centrul orasului Tianjin.
Miraj unic in centrul orasului Tianjin. (zhengjian.org)

În decursul câtorva luni în multe regiuni din China au apărut miraje. Ce este mirajul? Majoritatea oamenilor consideră mirajul un fenomen ce are drept cauză reflecţia din atmosferă.

Această explicaţie este departe de a fi convingătoare. Odată cu dezvoltarea cercetărilor moderne oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că dimensiunea în care ne aflăm noi nu este singura din univers. Există şi alte dimensiuni pe care omul nu le poate vedea dar care de asemenea sunt compuse din materie şi au formele lor de viaţă.

Mirajul — este un pasaj prin care fenomenele din alte dimensiuni pot să apară în lumea noastră. Adică existenţa altor dimensiuni poate să se arate "întâmplător” în dimensiunea noastră sub forma mirajului, pentru a putea fi văzute de către oameni.

Două miraje consecutive în oraşul Penglai din provincia Shandong

La ora 10 dimineaţa pe 24 octombrie şi la ora unu ziua pe 25 octombrie 2009, două miraje consecutive au apărut la suprafaţă mării, la nord de oraşul Penglai din provincia Shandong. Aspectul exterior al insulelor Changshan, cu excepţia insulelor de Sud şi de Nord, a fost distorsionat. Insulele Dealul Negru Mic şi Dealul Negru Mare şi insula Dajhu s-au curbat la capete, ca şi broaştele ţestoase verzi înotând în mare. Între insule, au apărut pe mare, câteva insule iluzorii care-şi schimbau tot timpul forma. Insula Cheyou împreună cu alte câteva insule păreau ca şi cum ar fi nişte mingi rotunde care pluteau pe apă. Aceste insule iluzorii, ce au apărut într-un mod spectaculos, acopereau o suprafaţă de aproximativ 160km din suprafaţa mării. Era foarte greu de desluşit care insulă era reală şi care era un miraj. Cele două miraje au durat 70 şi respectiv 150 minute.

În centrul oraşului Tianjin a apărut un teren unic

La ora 16:57 pe data de 17 iulie câteva clădiri păreau că plutesc la orizont la sud-est de oraşul Tianjin. Ele au dispărut aproximativ după un sfert de oră.

Miraj în Qingdao

La ora şapte seara pe 4 iulie pe mare lângă hotelul Dinastia Qingdao a apărut un miraj. La suprafaţă mării a apărut un port întreg cu macarale şi lumini şi echipamente moderne. Scena era foarte frumoasă şi parcă ar fi fost reală.

Miraj apărut în tunelul din Marea Vale al muntelui Taihang, din provincia Henan

Pe 4 iunie a apărut un miraj în tunelul din Marea Vale a muntelui Taihang din provincia Henan. La sud-vest de intrarea tunelului, în nori a apărut o creastă de munţi. Unii munţi apăreau înalţi şi abrupţi, alţii erau netezi şi măreţi. Vârful muntelui părea că era la acelaşi nivel ca şi tunelul. Înălţimea muntelui părea să aibă 500-600 de metri. Mirajul a durat de la ora 8:00 la 11:00.

Două miraje în Chongqing

La ora 8:20 AM pe data de 15 mai un miraj frumos al peninsulei Yuzhong a apărut deasupra regiunii Jiangbei, Chongqing. Muntele Er, muntele Pibashan, clădiri simbolice precum Wanhao şi Daduhui, cât şi trei macarale de pe un şantier au apărut toate pe cer. Era ca şi cum o copie imensă a peninsulei fusese făcută pentru a fi apoi expusă pe cer. Din nefericire această apariţie a durat doar până la 8:50 AM. A apărut o ceaţă deasă şi mirajul a dispărut.

La 8:40 pe cer a apărut o imagine rotundă, ca de ceaţă, a ţinuturilor mlăştinoase. Ea acoperea zona podului Templului Dafo, oraşului Xin şi Yangjiaping spre nord. Oamenii au putut vedea un şir neîntrerupt de munţi, chiparoşi şi pini cât şi un turn cu opt colţuri. Arăta precum o acuarelă chinezească. După aproximativ 18 minute ceaţa s-a ridicat de pe râul Yangtze, şi peisajul paradisiac a dispărut treptat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură