Ministrul Turismului: Este un sistem cangrenat, fiecare aruncă vina pe celălalt, nu le e teamă de nimic

În Ministerul Turismului nu sunt rezultate nu din cauza ministrului sau a secretarilor de stat ci a funcţionarilor care vânează funcţii, se vânează unii pe alţii, sunt plini de frustrări şi au poliţe de plătit, susţine ministrul de resort.
Mircea Titus Dobre
Mircea Titus Dobre (Facebook)

Sistemul public este unul cangrenat, în care fiecare protejează pe fiecare, unde funcţionarii au orgolii, poliţe de plătit şi frustrări, consideră ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre.

Potrivit digi24.ro, ministrul a explicat la Adunarea Generală a Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, că a ajuns să facă inspecţie prin birouri şi să constate că directorii săi nu vin la serviciu la ora stabilită prin program.

Este un sistem cangrenat, nu îmbâcsit, ci cangrenat, în care fiecare protejează pe fiecare, iar la rezultate nu avem niciun fel de rezultate. Nu din cauza mea sau a secretarilor de stat instituţia nu funcţionează, ci din cauza lor. Pentru că ei vânează numai poziţii, se vânează unii pe alţii, au orgolii, au poliţe de plătit, au frustrări. Adică să ajung în situaţia să pun secretarul general adjunct al ministerului să se ocupe ca să văd dacă vin oamenii la ora 8:30 la birou, în condiţiile în care caut şeful de serviciu şi directorul la ora 9 şi jumătate şi nu sunt? Domnule, dacă nu mai vrei, pleacă. Vacantează postul şi cu asta, basta. Problema este că nici nu poate fi dat afară. Sunt titulari pe post, posturile sunt ocupate prin concurs”, a susţinut Mircea-Titus Dobre.

Contactat de Digi24, ministrul a explicat că funcţionarii săi vin târziu la serviciu, semnează condica şi pleacă la ora 17:00, în condiţiile în care au de lucrat cu instituţii din domeniul privat, într-un domeniu care trebuie să fie extrem de activ şi de dinamic.

Se pierd documente, se pierde timp apoi pentru a le căuta, fiecare aruncă vina pe celălalt, nu le este teamă de nimic, cam aceasta este atmosfera în minister, susţine Dobre, în opinia căruia nu este vorba de incompetenţă, cât de delăsare şi dezinteres. ministrul a mai susţinut că în momentul în care şi-a preluat mandatul, mulţi dintre funcţionarii cu funcţii au venit în biroul său ca să-l îl linguşească şi să-şi asigure astfel spatele.

Nemulţumit de cele constatate, ministrul a declarat că va face un raport de informare către prim-ministru şi a spus că a luat deja primele măsuri, instituind controale de o săptămână, iar rezultatele deja se văd.