Ministrul Sănătăţii: Vom acorda asistenţă medicilor care doresc să se întoarcă în ţară

Centrul Naţional de Resurse Umane din cadrul Ministerului Sănătăţii va acorda începând de luni asistenţă medicilor care vor să revină în ţară, a anunţat Florian Bodog.
Florian Dorel Bodog
Florian Dorel Bodog (bihon.ro)

Centrul Naţional de Resurse Umane, instituţie menită să le acorde asistenţă medicilor români din străinătate care doresc să revină în ţară, va fi operaţional începând de luni, a declarat sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog.

"E greu de găsit o soluţie pentru a ţine medicii în ţară, însă avem câteva măsuri. În programul de guvernare avem creşterea salariilor medicilor, care e o măsură foarte bună şi care cred că va ţine şi deja am solicitări de medici care doresc să se întoarcă în ţară. Chiar acum, la ultima deplasare pe care am avut-o în Germania, am fost contactat de un şef de clinică de la o secţie de chirurgie toracică, care ar dori să se întoarcă într-unul din oraşele Arad, Oradea, Timişoara sau Cluj, unde este chirurgie toracică, dânsul fiind şef de clinică în Germania şi doreşte să se întoarcă în ţară. Mai am solicitări din Anglia. Am şi discutat cu omologul meu britanic, la întâlnirea de la Bonn, despre medicii care lucrează în Anglia, în condiţiile în care e Brexitul. Sunt solicitări şi de acolo să se întoarcă în ţară", a precizat Florian Bodog, citat de Agerpres.

Ministrul Sănătăţii a explicat că medicilor care vor să revină în România li se va acorda asistenţă prin intermediul Centrului Naţional de Resurse Umane.

"Noi le vom acorda asistenţă. Prin programul de guvernare am prevăzut şi am înfiinţat, în cadrul Ministerului Sănătăţii, Centrul Naţional de Resurse Umane, care de luni va funcţiona. Îl vom încadra cu personal şi vom acorda asistenţă tuturor medicilor care doresc să se întoarcă în ţară, indiferent dacă şi-au făcut specializarea la noi sau în altă parte", a punctat Florian Bodog.

În acelaşi timp, ministrul Sănătăţii a atras atenţia că se vor avea în vedere măsuri şi pentru deficitul de medici din oraşele mici.

"Pentru oraşele mici este o idee de a coborî rezidenţiatul la nivel de spital judeţean. Adică aducem rezidenţii în spitalele judeţene. Nu e niciun secret, dacă vin şi muncesc aici cinci ani, unii se căsătoresc, alţii se îndrăgostesc de oraş, alţii de spital şi vor rămâne", a afirmat Florian Bodog.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne