Ministrul Sănătăţii şi primarul Dan Tudorache promit un nou Spital de Arşi pentru Capitală

În următorii ani Bucureştiul va avea un nou spital pentru Arşi. Până la finalizarea instituţiei, Primăria Sector 1 va investi bani în reabilitarea secţiei de Terapie Intensivă a actualului spital.
Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu (Facebook)

Ministerul Sănătăţii şi Primăria Sectorului 1 vor iniţia demersurile pentru ca în următorii ani să fie construit un nou spital de Arşi în Capitală. De asemenea, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu şi primarul Sectorului 1, Dan Tudorache au mai convenit că până când va fi proiectată noua clădire, administraţia locală va investi în igienizarea şi modernizarea secţiei de Terapie Intensivă a actualului spital, relatează Gândul.info.

„Avem nevoie de un nou spital de Arşi. Orice lucrare am face acum, este o soluţie temporară. Trebuie să lucrăm înspre un nou spital de Arşi. Un alt spital este însă un proiect pe termen mediu, pe care o să începem sa îl discutăm în săptămânile care urmează. În acest moment am vorbit despre secţia de Terapie Intensivă (n.r. a Spitalului de Arsuri), o lucrare mai amplă în cadrul secţiei de terapie intensivă înseamnă o aducere a acesteia cât mai aproape de standardele internaţionale”, a declarat vineri ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută împreună cu Dan Tudorache.

La rândul său, primarul Sectorului 1 a anunţat că săptămâna viitoare se va înfiinţa o comisie de specialitate care va stabili ce investiţii se impun în actuala secţie de Terapie Intensivă a Spitalului de Arsuri, acestea urmând să fie finanţate integral din bugetul local. Primarul a mai precizat că în viitor, în colaborare cu Ministerul Sănătăţii vor fi pornite şi lucrările la primul spital de stat, construit după 1990 în România şi că acesta va fi construit în mandatul său.

Decizia luată ieri în urma întrevederii între Voiculescu şi Tudorache este cu atât mai notabilă cu cât iniţial, primarul sectorului 1 declarase că nu i se pare normal să dea bani pentru reabilitarea Spitalului de Arşi din bugetul sectorului, întrucât unitatea medicală este una de nivel naţional. Ulterior, Tudorache s-a răzgândit şi a afirmat că va aloca 250.000 de euro pentru renovarea secţiei de Anestezie Terapie Intensivă a spitalului.