Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, refuză să demisioneze

Invitat de reprezentanţi PSD şi ALDE să demisioneze, pe fundalul declanşării crizei bebeluşilor infectaţi cu o bacterie extrem de agresivă, Achimaş-Cadariu declară că demisia sa nu va rezolva problema.
Patriciu-Andrei Achimaş-Cadariu
Patriciu-Andrei Achimaş-Cadariu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Audiat miercuri în Comisia pentru Sănătate a Camerei Deputaţilor, ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a declarat că nu îşi va da demisia, cerută de mulţi deputaţi, pe fundalul decesului a trei copii diagnosticaţi cu sindrom hemolitic-uremic.

"Ultima perioadă a fost dificilă, nu cred că cineva se poate pune în pielea părinţilor acestor copii. Nu cred că demisia mea rezolvă această problemă", a spus ministrul.

Anunţul lui Achimaş-Cadariu a fost făcut în contextul în care Graţiela Gavrilescu şi deputatul PSD Călin Potor i-au cerut demisia.

Ministrul a mai informat că la Spitalul "Marie Curie" mai sunt internaţi opt copii, dintre care trei la Terapie Intensivă, starea acestora fiind staţionară. De asemenea, Cadariu a explicat că, deoarece sursa infecţiei nu a fost încă depistată, a activat mecanismul european.

"Ne plasăm într-o situaţie în care nu identificăm agentul patogen. Am urmat exact toate etapele prevăzute legal de către anchetă, în termenii prevăzuţi", a declarat ministrul Sănătăţii, în contextul în care valul de îmbolnăviri a început în urmă cu circa trei săptămâni în judeţul Argeş, extinzându-se apoi şi în alte judeţe iar sursa infectării copiilor este, în continuare, necunoscută.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne