Ministrul Sănătăţii: Nu, n-am rezolvat problema şpăgii în spitale

Problema şpăgii în spitale este încă de actualitate, românilor le-a intrat în sânge să meargă la medic cu plicul, a afirmat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.
Sorina Pintea
Sorina Pintea (Epoch Times România)

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a admis miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că, deşi salariile din sistem au crescut, în spitale continuă să se ia şi să se dea şpagă.

"Din păcate, am un feedback negativ, ca să mă exprim aşa. Nu, n-am rezolvat problema şpăgii. Chiar astăzi citeam nişte elemente legate de faptul că există spitale unde se mai dă şpagă. M-ar fi interesat dacă actul medical este condiţionat, deşi nu cred. Cred că ne-a intrat în sânge să mergem la medic şi să dăm plicul. Da, eu am mai spus-o, noi toţi trebuie să facem asta - să NU mai dăm", a declarat Sorina Pintea.

Cât despre chestionarele de feedback pe care le completează pacienţii în spitale, ministrul Sănătăţii a explicat:

"Chestionarele au fost introduse în 2016 şi dacă vă uitaţi pe site-ul Ministerul Sănătăţii publicăm rapoarte trimestriale, funcţionează, dar din păcate oamenii nu au încredere în anonimatul respectivului chestionar. El este foarte safe".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne