Ministrul Sănătăţii, despre redeschiderea şcolilor: În Franţa, primele semne după redeschidere nu sunt încurajatoare

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii
Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii (Screenshot Youtube)

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat într-un interviu acordat publicaţiei Libertatea.ro că autorităţile sunt încă rezervate în privinţa redeschiderii şcolilor. Acesta a precizat că s-a observat faptul că în ţările care au făcut deja acest lucru primele semne nu sunt încurajatoare, căci au apărut noi cazuri de COVID-19 atât în rândul profesorilor cât şi al elevilor.

"Ştiţi cum se spune: am mai puţine opinii şi mă uit mai mult pe cifre şi la situaţie. România a evitat extinderea transmiterii comunitare. Un sfert din toţi cei bolnavi de COVID-19 sunt în Suceava şi avem datoria să evităm naşterea unor noi focare. De aceea nu ne grăbim cu o decizie legată de şcoli.

Am vorbit chiar sâmbătă în Franţa, care a redeschis parţial şcolile, şi au apărut deja cazuri de infectare şi în rândul copiilor, şi în cel al cadrelor didactice. Primele semne după redeschidere nu sunt încurajatoare. Vom vedea. Toată Europa gândeşte acum pe termene de două săptămâni. Haideţi să vedem ce se întâmplă”, a afirmat Nelu Tătaru.

Întrebat cum simte răbdarea oamenilor în legătură cu restricţiile impuse de starea de urgenţă, ministrul Sănătăţii a răspuns că “e clar că nu mai puteam da încă o prelungire de o lună, în aceleaşi condiţii”.

"Toate datele şi percepţia noastră spun asta. Merg mereu prin ţară şi, zilele trecute, la ieşirea din Bucureşti era o înghesuială mare, ca în vremurile bune. Oamenii nu mai au răbdare. Dar nici nu e normal să risipim ce am câştigat cu atâta răbdare şi suferinţă”, a avertizat Nelu Tătaru.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură