Ministrul Sănătăţii: Au tot interesul să-l compromită pe Mircea Dumitru

Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, s-a trezit acuzat din senin, pe surse, că a colaborat cu Securitatea, însă colegul său Vlad Voiculescu nu se miră deloc de acest lucru. Au tot interesul să-l compromită, a explicat demnitarul.
Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu (Facebook)

Faptul că ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, una dintre cele mai respectate personalităţi ale momentului, s-a trezit aruncat dintr-o dată de o parte din presă în mijlocul unui scandal privind presupusa sa colaborare cu Securitatea, nu este o coincidenţă, consideră colegul său de la Sănătate, Vlad Voiculescu.

"Ministrul Educaţiei se trezeşte acuzat din senin, pe surse, în presă, că a colaborat cu Securitatea, deşi încă de-acum nouă ani a primit o adeverinţă că nu a făcut-o.

Plagiate grosolane ale demnitarilor, concursuri pentru directorii de şcoli, discurs clar şi răspicat despre realităţile sistemului... mai puţin despre "dascăli" şi ceva mai mult despre elevi - beneficiarii sistemului.

Deloc de mirare că au tot interesul să-l compromită. Porcăriile au fost deja lansate ... şi împrăştiate imediat, desigur...", a scris marţi, pe contul său de Facebook, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Citând surse din CNSAS, Adevărul şi Evenimentul Zilei l-au acuzat marţi pe Mircea Dumitru că ar fi semnat un angajament cu Securitatea la 23 octombrie 1980, pe vremea când actualul ministru era student la Facultatea de Filosofie şi Istorie din Universitatea Bucureşti.

În replică, Mircea Dumitru neagă acuzaţiile şi atrage atenţia că CNSAS i-a eliberat deja în 2007 o adeverinţă care arată foarte clar că nu a colaborat în niciun fel cu fosta Securitate. Mai mult, ministrul anunţă că va da în judecată publicaţiile respective. Detalii aici.