Ministrul Sănătăţii anunţă construcţia a trei spitale regionale noi, pe bani europeni

” Situaţia Adolescenţilor în România ”, studiu lansat de UNICEF şi  Ministerul Tineretului şi Sportului. În imagine,Nicolae Bănicioiu, ministrul MTS
” Situaţia Adolescenţilor în România ”, studiu lansat de UNICEF şi Ministerul Tineretului şi Sportului. În imagine,Nicolae Bănicioiu, ministrul MTS (Epoch Times România)

În România se vor construi trei noi spitale regionale, a declarat vineri ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, pentru Mediafax. Cele trei spitale vor fi construite la Iaşi, Cluj şi Craiova, finanţarea fiind asigurată din bani europeni, a mai informat ministrul.

"Am reuşit să punem la punct un Acord de parteneriat pentru anii 2014-2020, în valoare de un miliard de euro. În cadrul acestui acord, vom avea alocări pe infrastructură, screening, cercetare şi pregătire de personal. Dar cea mai importantă investiţie din cadrul acordului, şi totodată prioritatea noastră, este construirea a trei spitale regionale la Iaşi, Cluj şi Craiova, exclusiv din fonduri europene. Putem spune, în sfârşit, că vom construi spitale", a declarat ministrul Sănătăţii.

Potrivit lui Banicioiu, zonele pentru construcţia spitalelor au fost alese ţinând cont de vechimea unităţilor existente şi de adresabilitate, Iaşi, Cluj şi Craiova fiind zonele cele mai defavorizate.

Pe lângă cele trei spitale regionale noi, statul va reabilita o serie de spitale judeţene, infrastructuri locale, a mai declarat ministrul.

"Am găsit soluţii, împreună cu Ministerul Fondurilor Europene, pentru finanţarea de echipamente medicale din fonduri structurale. Între timp, am demarat câteva proiecte, primul fiind cel în cadrul căruia se vor achiziţiona angiografe, în sumă de 25 milioane de euro. Noi avem cea mai mare solicitare de angiografe", a precizat Bănicioiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne