Ministrul Lucrărilor Publice anunţă un nou program pilot pentru extinderea reţelelor de gaze

Ion Stefan
Ion Stefan (Epoch Times România)

Ministrul Lucrărilor Publice, Ion Ştefan, a declarat, luni, că, la iniţiativa PNL, va fi realizat un program pilot finanţat din fonduri europene pentru extinderea reţelelor de gaz din România.

"Colegii, în cadrul şedinţei, au fost interesaţi de iniţiativa Partidului Naţional Liberal de a realiza un program pilot, un program pilot finanţat din fonduri europene, un program pilot prin care să reuşim să extindem reţelele de gaz din România, să conectăm satul românesc la gazul românesc. După cum bine ştiţi şi dumneavoastră, în Marea Neagră avem o comoară, o comoară care mai devreme sau mai târziu va trebui extrasă şi pentru a ajunge să folosim comoara din Marea Neagră trebuie să extindem şi aceste reţele de gaze de distribuţie", a explicat ministrul Ion Ştefan în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate după întâlnirea cu parlamentarii PNL.

De asemenea, ministrul a insistat asupra faptului că, până la ora actuală, au fost efectuate suficiente studii de fezabilitate pentru a nu fi nevoie de realizarea altora noi, adăugând că, în câteva luni, ar putea fi semnate contractele pentru extinderea reţelelor de gaze.

"Suntem în situaţia în care am hotărât să finanţăm prin acest program pilot execuţia de asemenea lucrări, nu realizarea de studiu de fezabilitate. Au fost mai multe discuţii în sensul de a finanţa studiul de fezabilitate. Noi am susţinut că avem suficiente studii de fezabilitate realizate în ţară şi cred că trebuie să trecem la faza a doua, să executăm efectiv aceste lucrări de extindere a reţelelor de gaze. Aşa că, în termen cât mai scurt, vorbim de câteva luni, vom fi în situaţia de a putea semna aceste contracte de extindere a reţelelor de gaze", a susţinut ministrul Lucrărilor Publice, care a precizat că sute de localităţi vor beneficia de acest proiect.

Prezent la aceeaşi conferinţă de presă, liderul deputaţilor PNL Florin Roman a precizat că formaţiunea sa politică va depune o iniţiativă legislativă prin care "vom introduce branşamentele în grija financiară a operatorilor".

"Facem întâlnirile acestea pentru că încercăm să integrăm un program guvernamental cu o iniţiativă legislativă. Urmare a discuţiilor pe care le-am avut la ora 9 cu domnul Popescu şi acum cu domnul ministru Ştefan, legat de programul de distribuţie de gaze naturale, noi vom depune la începutul sesiunii o iniţiativă legislativă prin care vom introduce branşamentele în grija financiară a operatorilor, ceea ce înseamnă că o dată guvernul va avea treabă să tragă distribuţia în fiecare localitate, iar prin acest proiect de lege noi dorim să îi şi ajutăm pe cetăţenii care invocă faptul că nu se pot branşa la reţeaua de gaz metan din cauza costurilor extrem de ridicate pentru un branşament. Şi, practic, astăzi am luat decizia, împreună cu colegii noştri, ca în baza programului pilot pe care dânşii îl dezvoltă să venim şi cu această iniţiativă ca contravaloarea acestor branşamente pentru populaţie să fie suportate de operator şi recuperat din tariful de distribuţie", a explicat liderul PNL.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne