Ministrul Justiţiei transmite la CSP candidaturile selectate pentru funcţia de Procuror General al R. Moldova

Fadei Nagacevschi, ministrul Justiţiei al R. Moldova
Fadei Nagacevschi, ministrul Justiţiei al R. Moldova (gov.md)

Ministrul Justiţiei, Fadei Nagacevschi a declarat luni, 18 noiembrie, în cadrul unui briefing de presă că recunoaşte rezultatele comisiei de experţi privind concursul pentru funcţia de Procuror General al R. Moldova şi va transmite imediat candidaturile selectate Consiliului Superior al Procurorilor.

„În minister nu am găsit niciun act care să indice temeiul legal prin care concursul a fost stopat sau anulat. În aceste condiţii avem de-a face cu o situaţie extrem de gravă, societatea a fost minţită, indusă în eroare privind existenţa unei decizii de anulare a rezultatelor concursului", a adăugat acesta.

Ministerul Justiţiei se află deja într-o perioadă lungă de ilegalitate pentru că nu a transmis rezultatele valabile ale concursului, a subliniat Fadei Nagacevschi susţinând că „este de datoria mea şi legea mă obligă, să le recunosc”.

În urma desfăşurării concursului pentru preselecţia candidaţilor la funcţia de procuror general, Olesea Stamate a constatat că acesta a fost viciat în ceea ce priveşte obiectivitatea aprecierii şi verificarea integrităţii candidaţilor, astfel anunţând public că nu va confirma rezultatele concursului.

La 6 noiembrie, fostul ministru al Justiţiei a informat că membrul comisiei, Petru Bobu din partea preşedintei Parlamentului Zinaida Greceanîi a apreciat în mod vădit disproporţionat unii candidaţi, în raport cu aprecierea oferită de ceilalţi membri ai comisiei distorsionând punctajul final, care ar fi influenţat esenţialmente rezultatul concursului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe