Ministrul Justiţiei din Madagascar: Mazăre va fi extrădat în România. Cum arată situaţia?

Radu Mazăre
Radu Mazăre (sursa imagine: Facebook)

UPDATE: Autorităţile din Madagascar au acceptat cererea de extrădare a lui Radu Mazăre. Ministrul interimar al Justiţiei, Ana Birchall, a anunţat că Interpolul i-a transmis oficial că procedura de extrădare a fugarului Radu Mazăre a fost admisă şi că au fost puse în aplicare dispoziţiile privind aducerea lui escortă a lui Mazăre în România.
* * *

Fostul primar al Constanţei Radu Mazăre urmează să fie extrădat în România, informează publicaţia L'Express de Madagascar, care precizează că fostul primar al Constanţei ar fi depus cerere pentru azil în Madagascar. Anunţul extrădării a fost făcut de Jean-Jacques Randrianasolo, ministrul Justiţiei din Madagascar.

Potrivit publicaţiei din Madagascar preluată de Mediafax, Radu Mazăre, aflat în a şaptea zi de arest într-o secţie de poliţie din Anosy, a fost informat că urmează să fie extrădat.

Pe de altă parte, publicaţia citată mai relatează, că, potrivit unor surse, Mazăre ar fi depus o cerere pentru azil în Madagascar, urmând ca solicitarea să fie judecată de Înalta Curte de Justiţie din Madagascar pe data de 21 ianuarie 2020. Ori, Mazăre nu poate fi forţat să părăsească ţara până când cererea sa de azil nu este judecată, au precizat sursele.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne