Ministrul Justiţiei: "Asistăm la o ofensivă care aduce aminte de o restauraţie"

Ministrul Justiţiei atrage atenţia asupra mişcărilor de pe scena politică ce converg înspre încetinirea luptei împotriva corupţiei.
Ministrul Justiţiei, Raluca Prună
Ministrul Justiţiei, Raluca Prună (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a tras ieri un semnal de alarmă în legătură cu mişcările ce au loc pe scena politică în ultima perioadă, relatează Hotnews.

"Asistăm acum la o ofensivă care aduce aminte de o restauraţie. Îmi voi folosi vocea pentru a nu pierde ceea ce am câştigat", a declarat Prună joi, la un eveniment găzduit de Ambasada Marii Britanii.

Declaraţia ministrului Justiţiei a fost făcută în contextul în care în spaţiul public au apărut tot mai multe semne că politicienii vor să încetinească lupta anticorupţie, precum proiectul de lege care ar acorda o super-imunitate avocaţilor. În plus, s-au înmulţit exemplele de politicieni condamnaţi care numai că rămân în funcţii dar mai şi candidează în alegerile locale, arată Hotnews.

Mai amintim că şi Valeriu Zgonea odată exclus din PSD a vorbit de un "jihad anti-justiţie":

"Eu am o singură informaţie: am observat că ieri la grupul parlamentar PSD, când s-a cerut, pe bună dreptate procedural, în jurul orei 15,30, excluderea mea din partid, şi grupul parlamentar a şi votat cererea de revocare, au fost trei discuţii, toate axate pe aceeaşi chestiune — că avem nevoie de un preşedinte care să ne protejeze, care să nu ne bage în puşcărie, să schimbăm legile, să schimbăm Statutul deputatului şi senatorului, astfel încât să nu mai fim funcţionari publici, să nu ne mai hărţuiască nu ştiu cine ne hărţuieşte. Discuţiile au fost axate pe această temă.", a mai declarat Zgonea, întrebat de jurnalişti dacă mai mulţi colegi din PSD vor încerca să repete "marţea neagră."

Revenind la Raluca Prună, declaraţiile acesteia vin în contextul în care premierul britanic David Cameron va găzdui pe 12 mai la Londra un summit anticorupţie având drept scop accelerarea acţiunilor internaţionale de expunere, condamnare şi eradicare a faptelor de corupţie la toate nivelurile. Peste patruzeci de ţări, precum şi organizaţii internaţionale – ONU, Banca Mondială, FMI, OCDE – au fost invitate la Londra să agreeze măsuri pentru probleme cum ar fi secretul corporativ, transparenţă guvernamentală, implementarea legislaţiei internaţionale privind actele de corupţie şi consolidarea instituţiilor internaţionale din domeniu.