Ministrul francez al Apărării avertizează în privinţa intensificării atacurilor cibernetice

După ce serviciile americane de informaţii au publicat un raport care susţine că Vladimir Putin ar fi ordonat atacurile cibernetice asupra democraţilor americani în 2016, ministrul francez al Apărării a avertizat că ameninţarea cibernetică în Franţa s-a intensificat în ultimii trei ani.
Ministrul francez al apărării, Jean-Yves Le Drian.
Ministrul francez al apărării, Jean-Yves Le Drian. (Getty Images)

Franţa a blocat 24.000 de atacuri cibernetice împotriva armatei sale în 2016, a declarat ministrul francez al Apărării.

Într-un interviu publicat duminică, Jean-Yves Le Drian a declarat că ameninţarea cibernetică a crescut substanţial în Franţa în ultimii trei ani.

El a adăugat că alegerile prezidenţiale ce vor avea loc în 2017, ar putea fi ţinta unor atacuri cibernetice, dar a precizat că serviciul naţional pentru securitate digitală nu a detectat până acum niciun “semn de operaţiuni ce urmăresc să destabilizeze alegerile franceze”.

Comentariile au fost făcute după ce serviciile americane de informaţii au publicat un raport în 6 ianuarie în care au susţinut că preşedintele rus Vladimir Putin ar fi “ordonat” o campanie de atacuri cibernetice şi de manipulare media cu scopul de a influenţa rezultatul alegerilor prezidenţiale din SUA.

Rusia a negat implicarea în atacurile cibernetice care au divulgat emailuri ale Partidului Democrat în timpul campaniei prezidenţiale din SUA de anul trecut.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe