Ministrul Energiei cere să facă parte din CSAT

Andrei Gerea
Andrei Gerea (Epoch Times România)

Ministerul Energiei a întocmit un proiect de lege prin care cere să fie inclus în componenţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), relatează Hotnews.

Potrivit legislaţiei în vigoare, ministrul energiei nu este membru al CSAT, ci doar ministrul Economiei, care, până în urmă cu mai puţin de patru luni se ocupă şi de problemele din energie.

Până în decembrie 2014 activităţile din domeniul energiei erau derulate prin Departamentul pentru Energie din cadrul Ministerului Economie. În decembrie, prin OUG 86/2014, acest domeniu a fost desprins de Ministerul Economiei fiind înfiinţat Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri, condus în prezent de Andrei Gerea.

În consecinţă, ministerul condus de Gerea îşi propune remedierea acestei situaţii: "Se impune participarea ministrului energiei, întreprinderilor mici şi mijlocii şi mediului de afaceri la şedinţele Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, în calitate de membru", se arată în nota de fundamentare a proiectului de lege.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.