Ministrul Economiei, tranşant: Vrea ca 5G să-l facem cu un partener euro-atlantic, nu cu Huawei

Virgil Daniel Popescu
Virgil Daniel Popescu (Epoch Times România)

Ministrul PNL al Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, consideră că reţelele 5G ar trebui realizate cu parteneri euro-atlantici, nu cu cei chinezi.

"Îmi doresc ca şi partea de 5G să fie tot cu un partener euro-atlantic, nu îmi doresc 5G cu Huawei, iar 5G fără partea de telecomunicaţii nu se poate", a declarat Virgil Popescu într-un interviu pentru HotNews.ro, făcând referire la decizia luată de statul român de a renunţa la partenerii chinezi în cazul proiectului reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă, în favoarea unor potenţiali parteneri euro-atlantici.

Întrebat despre posibilitatea ca Nuclearelectrica să participe la procesul de achiziţie a Telekom, ministrul a spus că reprezentanţii companiei nu au discutat cu el acest lucru.

"Cu mine nu a discutat acest lucru şi nu cred că s-ar fi apucat să facă acest lucru fără să discute cu Ministerul Economiei, principalul acţionar. Nu ştiu de unde a apărut această ştire. De altfel, am auzit că şi Hidroelectrica... Nici în partea cealaltă nu am discutat", a precizat Virgil Popescu.

Întrebat dacă exclude posibilitatea ca Nuclearelectrica şi Hidroelectrica să achiziţioneze Telekom, ministrul a răspuns: "În general nu exclud nimic, dar nu am discutat acest lucru".

Interviul integral aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne