Ministrul Economiei: De săptămâna viitoare, sper să avem primele 150.000 de măşti pe zi produse în România

Virgil Daniel Popescu
Virgil Daniel Popescu (Epoch Times România)

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunţat, joi, în şedinţa de guvern de la Palatul Victoria că statul va contracta toată producţia unei firme româneşti care va face măşti. Respectiva companie ar urma să asigure, pentru început, un necesar de 150.000 de măşti pe zi.

„Chiar înainte de a intra în şedinţa de guvern am vorbit cu probabil prima mare companie privată care va începe producţia de măşti. Vreau să zic că produce în momentul de faţă combinezoane, e adevărat într-o producţie relativ nu mare, 1000 de bucăţi de combinezoane zilnic.

De săptămâna viitoare, odată ce va fi instalată la sfârşitul acestei săptămâni prima linie de producţie automată a măştilor, va produce 150.000 de măşti pe zi, adică va ajunge la în jur de 4 milioane de măşti lunar, iar din 15 aprilie va produce 500.000 de măşti FFP2 pe zi şi 100.000 de măşti FFP3. Practic vom ajunge să producem 16 – 17milioane de măşti lunar. Vorbim de măşti acreditate CE, măşti care sunt definite ca şi dispozitive medicale conform standardelor Agenţiei Naţionale a Medicamentului”, a anunţat ministrul Economiei.

Acesta a adăugat că a comunicat deja producătorului respectiv că Guvernul doreşte să contracteze integral, toată producţia.

„Le-am comunicat deja că vrem să contractăm integral, toată producţia. Ei au spus că au întrerupt absolut tot exportul. Ei sunt producători şi de material neţesut, de ţesătura aceasta albastră care este la început, mai puţin ţesătura din spate care este elementul filtrant.

Pentru elementul filtrant, împreună cu domnul ministru Cîţu de la Finanţe sunt deja în discuţii cu EximBank pentru a fi finanţaţi pentru un echipament de câteva milioane de euro pentru a produce complet această ţesătură în aşa fel încât să o integrăm în România complet. Eu sper ca săptămâna viitoare să avem primele 150.000 de măşti pe zi produse în România”, a declarat Virgil Popescu.

Legat de faptul că nu toate măştile produse de fabricile private sunt certificate, premierul Ludovic Orban a solicitat găsirea unei soluţii în ceea ce priveşte impasul generat de birocratismul sau lipsa de capacitate de a certifica conformitatea.

Se are în vedere scurtarea termenelor de avizare a acestor produse, printr-o ordonanţă militară.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne