Ministrul demis Cuc: Avem autostrăzi construite, şantierele duduie. La Transporturi nu va exista "o grea moştenire"

Razvan Cuc
Razvan Cuc (Epoch Times România)

Ministrul demis al Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat, marţi, că pleacă de la şefia ministerului cu un „sentiment de mare satisfacţie”, pentru că s-a muncit mult. Cuc afirmă că „şantierele duduie”, că „avem autostrăzi construite” şi că nu va lăsa în minister „o grea moştenire”, informează Agerpres.

"Voi pleca din minister cu sentimentul de mare satisfacţie, pentru că s-a muncit mult. S-au lansat proiecte de peste 10 miliarde de euro, avem autostrăzi construite, şantierele duduie, deci se munceşte, dar asta a fost rodul echipei pe care am coordonat-o şi al faptului că m-am implicat personal, am stat numai pe şantiere”, a afirmat Cuc.

Totodată, ministrul demis al transporturilor a adăugat că este convins “că oricine va veni la minister nu va fi atât de inconştient încât să nu susţină mediul economic românesc” şi a asigurat că va veghea asupra acestui lucru din postul de parlamentar.

Cuc a declarat că nu există autostradă pe care să nu se lucreze, sperând că toate proiectele de infrastructură vor fi duse mai departe.

"De dimineaţă am fost la Piteşti-Sibiu, la Boiţa, s-a început construcţia, cea mai aşteptată autostradă, ei bine, acum nu mai ştiu care e cea mai aşteptată, pentru că aşteptată e şi Ploieşti-Braşov, şi Autostrada Transilvania. Se lucrează. Nu există autostradă pe care să nu se lucreze. Eu sper ca infrastructura să nu devină un element de ambiţie. […] Sunt convins că unii vor acuza greaua moştenire. Dacă aş fi lăsat ce mi-au lăsat mie tehnocraţii... La Transporturi nu există o grea moştenire. Poate există doar incompetenţă din partea celor care vin. Mai mult nu poate fi vorba", a declarat ministrul demis.

Dincolo însă de declaraţiile ministrului Cuc, cu doar 11 zile în urmă, situaţia din teren contrazicea categoric spusele acestuia. În special stadiul în care se aflau lucrările la drumul expres Craiova – Piteşti.

Astfel, secretarul general adjunct al PMP Ioana Constantin a publicat, în urmă cu fix 10 zile, pe Facebook, un video realizat la drumul expres Craiova – Piteşti, în care arăta stadiul la care ajunseseră lucrările inaugurate de Liviu Dragnea cu mult fast înainte de campania pentru alegerile europarlamentare. Lidera PMP a ţinut să scoată în evidenţă faptul că la data de 21 august pe locul în care trebuia să fie deja un şantier în lucru, nu mai era nimic, niciun utilaj, niciun muncitor, ci doar câmpul.

"Eu am înţeles că domnul Cuc e toată ziua pe şantiere. Aici de ce n-a venit? Că merg foarte bine lucrările. [...] Domnul Cuc vorbeşte de şantiere, de monitorizări cu drone când în realitate noi nu suntem în stare să ne ocupăm de un amărât de drum expres şi de uliţa asta pe care merg acum. [...] Numai pentru bătaia asta de joc Guvernul PSD ar trebui să plece. Numai pentru bătaia asta de joc, pe care o vedem aici pe acest drum 'expres' Craiova – Piteşti, săptămâna viitoare la moţiunea de cenzură guvernul PSD ar trebui să plece. [...] O bătaie de joc marca PSD", afirma Ioana Constantin la acea vreme.

Articolul complet cu video, aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne