Ministrul de Interne: Plahotniuc a pus o bombă cu ceas la fundamentul Republicii Moldova

Sistemul lui Plahotniuc a început să se prăbuşească odată cu plecarea sa, însă răul care s-a clădit pe parcursul, nu a ultimilor 10 ani de când Moldova a fost stăpânită la propriu de Plahotniuc, ci pe parcursul a aproape 30 de ani, nu este uşor de demantelat, susţine Andrei Năstase.
Andrei Năstase, ministrul Afacerilor Interne al R. Moldova
Andrei Năstase, ministrul Afacerilor Interne al R. Moldova (gov.md)

Noua guvernare de la Chişinău se află deja de o lună la cârma statului Republica Moldova, însă cel mai trist este, în opinia ministrului de Interne, Andrei Năstase, faptul că toată lumea vorbeşte despre ”personaje ca alde Harunjen”, cu toate că şi acesta din urmă şi-a anunţat recent demisia din funcţia de procuror general.

Mai mult decât atât, liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, a specificat că modul în care a fost aplaudat Harunjen de colegii săi în timp ce îşi rostea mesajul de adio, nu a fost decât un „spectacol al robilor care l-au aplaudat în timp ce trebuiau să iasă de acolo toţi şi să-l lase de unul singur, pentru că marele rău în momentul de faţă în procuratură încă îl constituie acest Harunjen şi anturajul său apropiat”.

„Încă mai trăiesc cu speranţa că acest gest s-a făcut dintr-o anumită frică. Iată de ce voi avea un apel către toţi cei peste 600 de procurori din sistemul de procuratură să depăşească frica şi prin asta să pună umărul la eliberarea totală a statului”, a declarat şeful MAI, în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV.

Cu toate că imediat după plecarea democraţilor de la guvernare şi evadarea liderului PD, Vlad Plahotiuc, din Republica Moldova, o mare parte dintre funcţionari şi-au anunţat demisia, Năstase a ţinut să specifice că răul care s-a clădit pe parcursul nu numai a ultimelor 10 ani cât această ţară a fost stăpânită la propriu de Plahotniuc, ci pe parcursul a aproape 30 de ani, nu este uşor de demantelat.

„Am fost iniţiatorul acelei hotărâri a Parlamentului Republicii Moldova cu privire la starea de captivitate a statului şi a instituţiilor sale şi am pus foarte mult preţ pe acea hotărâre. Ce a urmat? Au urmat nişte legi, cum ar fi Legea cu privire al Procuratură, votată în prima lectură.

Se puteau lua nişte măsuri mai radicale? Bineînţeles că se putea. Doar că acele măsuri mai radicale au fost luate în statul vecin, Ucraina unde a fost o adevărată revoluţie cu vărsări de sânge şi cei care au venit să îndrepte lucrurile au ajuns să fie criticaţi de partenerii externi, dar cel mai grav este că după asta, nu a mai urmat adevărata schimbare”, a explicat ministrul Năstase.

Astfel, a punctat politicianul, ceea ce şi-a propus noua guvernare de la Chişinău este să facă această schimbare una fundamentală aşa încât niciodată să nu mai existe riscul revenirii la ceea ce a fost, să nu mai existe riscul că un Plahotniuc, indiferent care îi va fi numele, identitatea, cetăţenia, şi anturajul lui să mai facă ceea ce a făcut.

„Rugămintea mea faţă de formatorii de opinie este să judece în profunzime lucrurile, să înţeleagă cât de grave sunt lucrurile. Încă nu vă pot spune cât de grave sunt lucrurile. La suprafaţă parcă totul e în regulă, dar sunt atâtea lucruri care vor apărea încă de acum încolo şi veţi vedea ce a făcut acest criminal Plahotniuc. De fapt a pus o bombă cu ceas la fundamentul RM. Deci, ceea ce facem încercăm să facem fundamental o dată şi pentru totdeauna, nu de pe azi pe mâine”, a conchis Andrei Năstase.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe