Ministrul de Externe: Toate cele 139 de secţii de votare deschise în afara R. Moldova vor fi operaţionale

Urne de vot
Urne de vot (cec.md)

Ministrul moldovean de Externe Oleg Tulea la o conferinţă de presă comună cu preşedintele CEC Dorin Cimil a anunţat că toate cele 139 de secţii de votare deschise în afara Republicii Moldova vor fi operaţionale la alegerile prezidenţiale din 1 noiembrie.

Acesta a menţionat că deşi în unele ţări au fost impuse restricţii de deplasare, cetăţenii moldoveni vor putea să-şi exercite dreptul la vot, cu respectarea măsurilor sanitare.

Toate valizele cu rechizitoriu electoral, buletinele de vot au ajuns în siguranţă la toate secţiile de votare pe care le deschidem. În premieră 27 preşedinţi de birouri sunt desemnaţi din rândul cetăţenilor R.Moldova, care au reşedinţă temporară sau permanentă în străinătate. Conform practicii scrutinelor anterioare, diaspora este implicată masiv în componenţa birourilor electorale ale secţiilor de votare.

Şeful diplomaţiei moldovene a ţinut să sublinieze că alegătorii trebuie să consulte paginile oficiale ale misiunilor diplomatice ale R. Moldova, pentru că unele secţii de votare şi-au schimbat adresele, iar în unele ţări trebuie prezentată o declaraţie pe propria răspundere sau o scrisoare de confirmare, disponibilă online.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe