Ministrul Apărării: Statul Republica Moldova în pragul dispariţiei

Instabilitatea politică din Moldova, stoparea finanţării externe, precum şi prezenţa ilegală a armatei ruse în stânga Nistrului sunt doar câteva dintre motivele care ar putea duce la dispariţia teritoriului dintre Prut şi Nistru ca stat, în opinia lui Şalaru.
Anatol Şalaru, ministrul Apărării
Anatol Şalaru, ministrul Apărării (facebook.com)

Dezvăluirile şocante ale ministrului Apărării, Anatol Şalaru, au fost făcute miercuri în cadrul emisiunii „Moldova în direct” la postul public de televiziune.

„Noi trebuie să consolidăm ţara, fiindcă suntem în pragul dispariţiei statului Republica Moldova, trebuie să luptăm împotriva corupţiei, să reformăm clasa politică. Statul este în pericol astăzi. A fost destabilizată situaţia politică, nu există guvern, este stopată finanţarea externă, în Ucraina există o situaţie de criză din cauza Rusiei care a ocupat o parte din Ucraina, iar acelaşi lucru vrea să-l facă şi la noi. Avem armată de ocupaţie pe teritoriul Moldovei - 2200 de militari ruşi în Transnistria, o armată ilegală a Transnistriei, ministerul lor de Interne are un batalion cu destinaţie specială cu 800 de militari, avem depozite cu armament în Transnistria, suntem legaţi de mâini şi picioare din cauza statutului de neutralitate”, a menţionat Anatol Şalaru.

Potrivit acestuia, Moldova de peste Prut ar fi ameninţată de două pericole: factorul extern - dorinţa Rusiei de a-şi reconstrui imperiul pe care l-a pierdut, de a domina zona; factorul intern - corupţia clasei politice şi situaţia precară din economie, relatează Realitatea.md.

Aderarea Moldovei la NATO trebuie înfăptuită nu de ministrul Apărării ci „de clasa politică. Trebuie schimbată Constituţia. Şi cetăţenii, şi clasa politică trebuie să înţeleagă că declaraţiile anti-NATO sunt învechite, nu mai aduc voturi”, a ţinut să precizeze Şalaru.

Deputatul liberal s-a aflat în vara acestui an, într-o vizită oficială în România, unde a afirmat că pentru Moldova aderarea la NATO este un obiectiv, motiv pentru care acesta a fost audiat în septembrie la Procuratura Generală. Conform sursei citate, Şalaru a mărturisit mai târziu că pentru declaraţiile sale politice cu privire la aderarea Moldovei la NATO a fost nevoit să dea explicaţii în scris, fiind acuzat de fostul viceministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene Valeriu Ostalep, că şi-ar fi depăşit atribuţiile de serviciu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe