Ministrul Agriculturii: Multe din produsele alimentare importate "otrăvesc populaţia"

.
. (Sean Gallup / Getty Images)

Multe din produsele alimentare importate "otrăvesc populaţia", a declarat joi ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, în timpul unei vizite la "Târgul de Crăciun" din Bucureşti, unde le-a promis celor prezenţi că va face tot posibilul să promoveze produsele româneşti, relatează B1 TV.

Potrivit sursei citate, ministrul a mai precizat că va asigura o protecţie corespunzătoare producătorului şi consumatorului român.

"Din păcate, multe produse care ajung în România se vând pentru că ajung din segmentul cel mai ieftin şi efectiv otrăvim populaţia şi omorâm producătorul român. Repet: orice guvern are datoria să îşi apere şi producătorul şi consumatorul. Din cauza aceasta cred că nu am făcut suficient până acum şi eu vă promit că voi face tot ce îmi stă în putinţă pentru a ajuta românul să consume cât mai multe produse româneşti", a declarat Achim Irimescu.

Achim Irimescu a mai anunţat că va reintroduce controlul la frontieră pentru reziduurile de pesticide, de produse chimice, pe motiv că, în cazul multor produse din ''gama de jos" care ajung pe piaţa românească, sunt utilizate pesticide interzise pe piaţa europeană. Ministrul nu a dorit să nominalizeze ţări de unde ar putea proveni produse pentru care sunt utilizate pesticide interzise în UE, însă a amintit cazul de acum câţiva ani al unor transporturi de grapefruit din Turcia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne