Ministru israelian: Obama funcţionează mai mult ca un angajat al lui Clinton

La scurt timp după ce SUA a încheiat cu Israelul un acord de asistenţă militară în valoare de zeci de miliarde de dolari, un oficial israelian a declarat că preşedintele Obama, prin acţiunile sale, se comportă mai mult ca un angajat al candidatei prezidenţiale democrate Clinton.
Tzachi Hanegbi, ministru însărcinat cu securitatea naţională şi afacerile externe ale Israelului.
Tzachi Hanegbi, ministru însărcinat cu securitatea naţională şi afacerile externe ale Israelului. (Captură Foto)

Tzachi Hanegbi, ministru în cabinetului israelian, însărcinat cu securitatea naţională şi afacerile externe ale Israelului, a scris că el consideră că preşedintele american Barack Obama acţionează mai mult ca un angajat al campaniei democratei Hillary Clinton decât ca cel mai puternic om din lume.

Hanegbi a declarat că a avut loc o “îmbunătăţire” în poziţia lui Obama faţă de statul evreu în cel de-al doilea său mandat dar că, totuşi, el “nu acţionează în calitate de cel mai puternic om din lume, ci ca un angajat al campaniei lui Clinton”, conform ziarului Jerusalem Post.

Comentariile lui Hanegbi au avut loc după o întâlnire care a avut loc marţi între premierul israelian Benjamin Netanyahu şi Obama la Adunarea Generală a ONU în New York. În timpul întâlnirii, premierul israelian i-a mulţumit lui Obama pentru semnarea unui pachet de ajutoare militare în valoare de cel puţin 38 miliarde de dolari. Acordul va fi valabil pentru următorii zece ani.

Acordul militar, care a fost semnat oficial în cadrul unei ceremonii organizate miercuri la Departamentul de Stat american, reprezintă cel mai mare pachet de asistenţă militară oferit unui aliat de către SUA din istorie. Documentul va guverna relaţia de apărare israeliano-americană până în 2018.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe