Miniştrii agriculturii din UE extind pentru un an sancţiunile împotriva Crimeei

Steagul Uniunii Europene.
Steagul Uniunii Europene. (Getty Images)

Miniştrii agriculturii din Uniunea Europeană au prelungit interdicţia pentru investiţiile blocului în Crimeea încă un an.

Miniştrii au prelungit măsurile restrictive, care au fost adoptate în 2014 ca răspuns la anexarea ilegală de către Rusia a peninsulei ucrainene Crimeea, în timpul unei întâlniri care a avut loc luni în Luxemburg.

Ambasadorii UE aprobaseră deja măsura cu o lună mai devreme, potrivit RFE/RL.

Sancţiunile, care au fost extinse în fiecare an, includ o interdicţie la nivelul Uniunii privind importurile din Crimeea dacă acestea nu au certificate ucrainene, o interdicţie ca vasele de croazieră care navighează sub pavilionul unui stat membru UE sau care sunt controlate de un membru UE să andocheze în porturile crimeene din Marea Neagră, şi o interdicţie privind achiziţionarea de către companii UE de proprietăţi şi companii în Crimeea.

Pe baza interdicţiilor, produsele şi tehnologiile pentru sectoarele transportului, telecomunicaţiilor şi energiei nu pot fi exportate companiilor crimeene sau pentru a fi utilizate în Crimeea.

De asemenea, sancţiunile economice impuse de UE şi care vizează sectorul bancar şi energetic al Rusiei urmează să fie dezbătute de liderii UE în cadrul unei rueniuni la Bruxelles, la sfârşitul acestei luni.

Potrivit unor diplomaţi UE care nu au fost autorizaţi să discute oficial, este posibil ca sancţiunile împotriva Rusiei să fie prelungite încă şase luni.

Totuşi, în ultimele luni, au fost observate opinii diferite în cadrul blocului în ceea ce priveşte sancţiunile aplicate împotriva Rusiei, în special după ce noul premier populist al Italiei, Giuseppe Conte, a declarat recent că “vom promova revizuirea sistemului de sancţiuni” în întâlnirile cu alţi membri UE, respectând promisiunile de campanie privind îmbunătăţirea relaţiilor cu Rusia. “Adevărul este că am creat o schimbare radicală şi suntem mândri de ea”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe