Ministerul Justiţiei l-a nominalizat pe Daniel Constantin Horodniceanu pentru şefia DIICOT

Robert Cazanciuc
Robert Cazanciuc (Epoch Times România)
Ministrul Justiţiei a transmis joi Consiliului Superior al Magistraturii propunerea pentru numirea în funcţia de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a lui Daniel Constantin Horodniceanu.

Potrivit legii, procurorul şef al DIICOT este numit de Preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul CSM, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcţia de judecător sau procuror, pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

Daniel Constantin Horodniceanu are o vechime în funcţia de procuror de 16 ani, din care 6 ani în funcţii de conducere. În prezent, el ocupă funcţia de procuror-şef al Serviciului Teritorial Iaşi – Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Daniel Constantin Horodniceanu este recomandat de experienţa să managerială în funcţiile de procuror-şef al Biroului Teritorial Iaşi – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, în perioada iunie 2006 - iunie 2009 şi respectiv procuror - şef al Serviciului Teritorial Iaşi – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism în perioada iunie 2012 - 2015, precum şi de experienţa de formator în cadrul Institutului Naţional al Magistraturii în probleme de etică şi deontologie profesională a magistratului, arată Ministerul Justiţiei.

Horodniceanu este şi formator în domeniul ascultării copilului în cadrul procedurilor judiciare, precum şi în domeniul protecţiei victimelor infracţiunilor de violenţă şi trafic de persoane.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne