Mini tarte cu dovleac caramelizat şi fructe uscate

Mini tarte cu dovleac caramelizat şi fructe uscate
Mini tarte cu dovleac caramelizat şi fructe uscate (Maria Matyiku / Epoch Times)

Iată un desert de weekend, simplu şi rapid, din ingrediente deloc costisitoare. Caramelul conferă aroma, iar nuca împreună cu dulceaţa naturală dovleacului, a vişinelor confiate şi a prunelor uscate dau un gust delicios şi deosebit. Copiilor le va face plăcere să ajute la modelarea şi umplerea tartelor. După ce vedeţi cum dispar, vă veţi întreba dacă nu cumva trebuia să dublaţi porţiile.

Ingrediente:

500 g aluat de foietaj,
500 g miez de dovleac,
100 g miez de nucă tocată,
3 linguri de zahăr,
1/2 linguriţă scorţişoară praf,
3 - 4 linguri vişine confiate,
8 -10 prune uscate,
1 lingură de gris,
50 g nucă măcinată ,
un gălbenuş de ou (opţional)

Modul de preparare:

Pentru carcasa tartelor se foloseşte aluat de foietaj congelat, gata preparat, din comerţ. Acesta se lasă la frigider, până când se dezgheaţă.

Cuptorul se încălzeşte la 175C.

Miezul de dovleac se taie în cubuleţe, ce se pun într-o tigaie, în care se adaugă nuca tocată şi două linguri de zahăr. Dovleacul se caramelizează la foc mic, amestecându-se mereu să nu se prindă. Se ia de pe foc după aproximativ 5 minute, se adaugă scorţişoara şi se lasă deoparte să se răcească.

Cireşele şi prunele uscate se mărunţesc şi se amestecă cu dovleacul.

Foaia de aluat se taie în bucăţi pătrate, de mărimea pe care o doriţi. Aşezaţi fiecare pătrat de aluat într-o formă de brioşă, modelându-l în aşa fel încât să stea lipit de pereţii formei. Se presară puţin gris în fiecare formă, apoi se pune umplutura.

La sfârşit, în mijlocul fiecărei tarte se presară puţină nucă măcinată amestecată cu o lingură de zahăr. Opţional, marginile tartei se ung cu gălbenuş de ou.

Tartele se introduc în cuptor pentru aproximativ 20 de minute sau până când marginile acestora devin aurii.
Sunt bune atât calde cât şi reci, simple sau servite cu frişcă.