Minciuna e taxată dur: 36 de dosare penale pentru subminarea eforturilor de combatere a crizei coronavirusului

(Digi24)

Grupul de comunicare strategică al Guvernului a anunţat, duminică, faptul că, în contextul crizei tot mai intense generate de coronavirus în România, până la data de 15 martie au fost deschise 36 de dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Penal.

Autorităţile au avertizat în mai multe rânduri că cetăţenii români care ascund adevărul în legătură cu ţările din care s-au întors pentru a evita carantinarea sau autoizolarea la domiciliu, riscând astfel infectarea altor persoane, sunt pasibili de închisoare.

De asemenea, Grupul a mai anunţat că, până duminică, pe teritoriul României, au fost confirmate 139 de cazuri de persoane infectate cu coronavirusul "Wuhan", adăugând că, dintre acestea, nouă persoane au fost declarate vindecate şi au fost externate.

Persoanele infectate cu coronavirus sunt internate în spitale din Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova şi Constanţa şi se află sub supraveghere medicală permanentă. Starea de sănătate generală a pacienţilor este bună, cu excepţia bărbatului internat la spitalul Victor Babeş, care a prezentat complicaţii, dar a cărui stare este ameliorată.

În plus, mai susţine Grupul de comunicare strategică, pe teritoriul ţării, se află în carantină instituţionalizată 2.855 de persoane şi se efectuează verificări pentru a se depista dacă au contactat virusul. Alte 14.640 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne