"Minciuna are picioare scurte!" Firea, acuzată că a plagiat proiectul unui consilier general

Gabriela Firea este acuzată ca şi-a însuşit, fără "precizarea sursei" un proiect aparţinând unui consilier PMP, prezentându-l ca şi cum ar fi al său.
Gabriela Firea
Gabriela Firea (Epoch Times România)

Lucian Iliescu, consilier general din partea PMP în Consiliul General al Capitalei o acuză pe primarul Gabriela Firea ca şi-a însuşit un proiect de-al său fără a preciza „sursa de inspiraţie”, Mai exact, ar fi vorba despre proiectul acordării câtorva mii de eco-vouchere bucureştenilor care vor să-şi cumpere autovehicule noi.

„MINCIUNA ARE PICIOARE SCURTE! Observ că doamna primar, Gabriela Firea, fără a menţiona “sursa de inspiraţie”, şi-a însuşit proiectul meu: „Programul de stimulare a înnoirii parcului auto naţional”, proiect de hotărâre în baza căruia ar putea să fie acordate 10.000 de eco-vouchere, în valoare de 4.600 de lei fiecare, pentru achiziţionarea unui autovehicul nou. Dacă doamna primar şi-a asumat proiectul meu, sper să îl ducă la bun sfârşit în baza analizelor făcute de mine şi ataşate la proiect. Sper ca şi pentru domnia sa, sănătatea cetăţenilor Capitalei să reprezinte o prioritate!”, scrie, pe pagina personală de Facebook, consilierul Lucian Iliescu (PMP), citat de Aktual24.ro

Acuzaţiile lui Iliescu vin în contextul în care pe ordinea de zi a CGMB a fost inclus un proiect potrivit căruia Primăria Capitalei vrea să ofere 5.000 de eco-vouchere în valoare de câte 9.000 de lei, pentru achiziţionarea unor maşini noi, cu nivel redus de emisii, non-diesel sau electrice, ce se acordă în schimbul predării spre casare a unui autovehicul vechi.