Milos Raonic, accidentat, declară forfait pentru turneul de la Roland Garros

(THOMAS COEX / AFP / Getty Images)

Numărul 6 ATP, canadianul Milos Raonic, nu va fi prezent la turneul de Mare Şlem de la Roland Garros care va debuta duminică, declarând forfait din cauza unei operaţii la picior, care nu s-a vindecat complet, informează AFP.

"Sunt trist că sunt nevoit să declar, din păcate, forfait pentru Roland Garros în acest an. Am făcut totul pentru a fi într-o stare bună de sănătate şi gata la timp după operaţia mea", a mărturisit Raonic (24 ani) pe contul său Twitter.

"Vreau să-mi continui convalescenţa şi să mă pregătesc, în consecinţă, pentru a fi în formă maximă la Wimbledon şi Queens. Vă mulţumesc pentru sprijinul şi dragostea voastră", a mai spus jucătorul canadian.

Forfait-ul lui Raonic îi oferă spaniolului Rafael Nadal, actualul număr 7 mondial, ocazia să fie cap de serie numărul 6 la Roland Garros, turneul pe care campionul iberic l-a câştigat de nouă ori în cariera sa.

Milos Raonic s-a operat la piciorul drept după eliminarea în sferturile de finală ale turneului Masters 1.000 de la Madrid. El a resimţit dureri încă din timpul turneului de la Monte Carlo, în luna aprilie. În 2014, canadianul a atins sferturile de finală la Roland Garros, cel mai bun rezultat al său în capitala Franţei.