Militari ai armatei naţionale a R. Moldova participă la exerciţiul „Cetatea 2019” din România

Militari din subdiviziunile de comunicaţii alături de cei din Bulgaria, Italia, Polonia şi România, se antrenează în vederea testării capacităţii de monitorizare, detecţie, reacţie la atacuri cibernetice etc.
Militari antrenaţi în exerciţiul ”Cetatea 2019” din România
Militari antrenaţi în exerciţiul ”Cetatea 2019” din România (army.md)

Un contingent de militari ai armatei naţionale participă, în perioada 9-18 octombrie, la exerciţiul multinaţional de comunicaţii şi informatică (CISEX) „Cetatea 2019”, care se desfăşoară în România.

Potrivit Ministerului Apărării, scopul activităţii este testarea capacităţii de operare a sistemelor de comunicaţii şi informatică, comandă şi control, pentru utilizarea acestora în mediul operaţional pe timpul desfăşurării operaţiunilor şi misiunilor comune.

Ofiţeri şi subofiţeri din subdiviziunile de comunicaţii şi informatică ale Armatei Naţionale, alături de militari din Bulgaria, Italia, Polonia şi România, se antrenează în vederea testării capacităţii de monitorizare, detecţie, reacţie la atacuri cibernetice şi studiază proceduri de gestionare şi răspuns la incidente de securitate cibernetică.

Totodată, militarii testează comunicaţiile radio de mare distanţă dintre localităţile incluse în scenariu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe