Miliardar bănuit de legături cu mafia rusă strânge fonduri pentru Hillary Clinton

Miliardul Marc Lasry.
Miliardul Marc Lasry. (Captură Foto)

Hillary Clinton, candidatul prezidenţial din partea democraţilor, va participa la o strângere de fonduri la locuinţa miliardarului Marc Lasry, în ciuda legăturilor acestuia cu mafia rusă, susţine site-ul Politico.

Lasry, un prieten vechi al familiei Clinton, cel care a angajat-o pe Chelsea Clinton la hedge fondul său, va organiza săptămâna viitoare un eveniment la locuinţa sa din New York City, unde locul fiecărui invitat va costa 2.700 USD.

Lasry şi-a oferit suportul pentru campania lui Hillary Clinton la începutul acestui an şi a fost surprins plănuind o strategie pentru strângere de fonduri împreună cu un alt donator, democratul Jeffrey Katzenberg, în timpul unei întâlniri la hotelul Viceroy Anguilla din Caraibe.

Lasry şi-a manifestat suportul pentru Clinton şi pe altă cale, declarând, la scurt timp după întâlnirea din Caraibe, că rivala democrată Elizabeth Warren nu are nicio şansă să devină preşedinte, conform Washington Free Beacon.

Evenimentul plănuit pentru strângerea de fonduri – parte a unei serii de evenimente similare din New York City la care Clinton va participa săptămâna viitoare – indică faptul că Hillary şi campania sa vor accepta suportul lui Lasry, în ciuda legăturilor acestuia cu mafia rusă. Din cauza acestor legături, preşedintele american Barack Obama a fost forţat să retragă nominalizarea lui Lasry ca ambasador al SUA în Franţa.

Lasry a fost, de asemenea, criticat pentru decizia sa de a angaja un fost condamnat pentru violenţă domestică în funcţia de antrenor principal al echipei de baschet din NBA Milwaukee Bucks, pe care o deţine.

Odată cu începerea campaniei sale pentru prezidenţiale, Hillary Clinton a devenit hăituită de scandaluri care se ţin lanţ. Cu puţin timp în urmă, Peter Schweizer de la breitbart.com a lansat cartea Clinton Cash, care aduce în prim plan seria de scandaluri legate de declaraţiile eronate privind donaţiile primite de Fundaţia Clinton, precum şi de rolul fostei prime doamne în cadrul unei tranzacţii prin care aproape toată industria SUA de prelucrare a uraniului a ajuns în mâinile Rusiei.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.