Mike Tyson, fostul rege al greilor, va urca în ring pentru un meci demonstrativ (oficial)

Fostul campion mondial la categoria grea va reveni în ring pe 12 septembrie, la Los Angeles, pentru un meci demonstrativ împotriva americanului Roy Jones Jr. Mult aşteptatul eveniment se va desfăşura la 'Dignity Health Sports Park' din oraşul Carson (California), într-o sală ce poate primi 27.000 de spectatori.
Mike Tyson, fostul rege al greilor.
Mike Tyson, fostul rege al greilor. (Getty Images)

Iubitorii boxului din întreaga lume vor avea parte de un eveniment istoric în toamna acestui an.

Legenda americană Mike Tyson, acum în vârstă de 54 de ani, îşi va pune din nou mănuşile şi va urca în ring în luna septembrie pentru un meci demonstrativ contra compatriotului său Roy Jones Jr (51 de ani).

Lupta celor doi fosşti campioni mondiali ai greilor este programată pe 12 septembrie, la Dignity Health Sports Park din oraşul Carson (California), şi va avea opt reprize, potrivit ESPN.

Mike Tyson, care s-a arătat în câteva înregistrări video a fi într-o formă fizică foarte bună, în timp ce se antrenează, în vederea unei reveniri în ring pentru meciuri demonstrative, a disputat ultimul său meci în 2005, când a fost învins de Kevin Mcbride.

Tyson are în cariera sa un bilanţ de 50 de victorii şi 6 înfrângeri.

Fostul rege al greilor şi-a adjudecat prima dată titlu la categoria de greutate supergrea la 20 de ani, 4 luni şi 22 de zile.Acesta a câştigat primele 19 lupte profesioniste prin knockout, 12 dintre ele în prima rundă. El a câştigat titlul WBC în 1986 după ce l-a oprit pe Trevor Berbick în două runde şi a adăugat titlurile WBA şi IBF după ce i-a învins pe James Smith şi pe Tony Tucker în 1987. Acest lucru a făcut ca Tyson să devină primul boxer de la categoria supergrea, care a deţinut simultan titlurile WBA, WBC şi IBF şi singurul de la categoria supergrea care le-a unificat succesiv.

Tyson a devenit campion liniar în 1988, când l-a făcut knockout pe Michael Spinks în 91 de secunde de la începutul primei runde.

Jones Jr. (66 de victorii şi 9 înfrângeri) nu a mai boxat din 2018.

Acesta a fost campion mondial la patru categorii între 1993 şi 2004, la început la categoriile mijlocie şi supermijlocie, apoi la semigrea, pentru a câştiga în final centura WBA a greilor.