Mike Pompeo susţine că Rusia este în spatele uciderii militarilor turci în Idlib. Acordă ajutor Turciei

Secretarul american de stat Mike Pompeo
Secretarul american de stat Mike Pompeo (John Thys/AFP via Getty Images)

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a declarat, marţi, că armata rusă se află în spatele incidentului petrecut în Orientul Mijlociu cu două săptămâni în urmă, în care zeci de soldaţi turci au fost ucişi în timpul unui atac din Idlib.

Pompeo consideră că Rusia a fost probabil în spatele uciderii soldaţilor turci, deşi incidentul a fost pus ulterior pe seama armatei siriene.

"Credem că Rusia a ucis zeci de militari turci în Siria", a declarat marţi seară secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, pentru Reuters.

Atacul a dus ulterior la represalii majore din partea militarilor turci împotriva armatei arabe siriene (SAA) în regiunile Idlib, Alep şi Latakia.

În adresarea sa, Mike Pompeo a promis să acorde ajutor Turciei după uciderea soldaţilor săi.

Turcia a lansat operaţiunea Scutul Primăverii pe 27 februarie, după ce 34 de soldaţi turci au fost ucişi de un atac aerian din provincia Idlib şi după încălcări repetate ale acordurilor de încetare a focului.

Turcia şi Rusia, care au ajuns să lupte în tabere opuse în teatrul de operaţiuni din Siria, au convenit, pe 5 martie, să oprească acţiunile militare din regiunea Idlib, după escaladarea violenţei, care a generat aproape un milion de refugiaţi.

"Dorim să oferim ajutor Turciei după uciderea a zeci de soldaţi în Siria", a adăugat Pompeo în declaraţiile sale de marţi.

Pompeo a anunţat, de asemenea, noi sancţiuni împotriva ministrului sirian al Apărării, Ali Abdullah Ayoub, care se află printre oficialii cu cel mai înalt rang ai guvernului sirian ce urmează să fie sancţionaţi până în prezent.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe