Mii de stele de mare ucise de frigul extrem au acoperit o plajă din Marea Britanie (video)

Mareea a transportat mii de animale marine pe coasta Ramsgate
Stele de mare
Stele de mare (Print screen YouTube)

Plaja din Ramsgate, districtul Kent (Marea Britanie), a fost recent complet acoperită de stele. Valul rece de frig care a lovit săptămâna trecută insulele britanice şi o mare parte a Europei a cauzat moartea a mii de stele de mare, arici de mare, diverse tipuri de crustacee, scoici, anemone şi bryozoans - animale care se hrănesc cu organisme marine minuscule - din cauza temperaturilor scăzute. Curenţii marini le-au târât pe plaja din acest oraş britanic situat în sudul ţării. Mai mulţi localnici au postat pe reţelele sociale fotografii cu ţărmul acoperit cu stele marine fără viaţă.

British Marine Conservation Society a declarat pe site-ul său că incidentul „pare a fi rezultatul unei combinaţii de frig extrem – în care apa nu prea adâncă îngheaţă - şi adâncimea la care au pătruns valurile furtunii“.

„Anemonele, crabii şi homarii tind să se mute de pe mal în apa mai adâncă pentru a evita furtunile, dar majoritatea animalelor devin lente, chiar amorţite, atunci când este frig, aşa că au puţine şanse să scape de valurile furtunilor", a precizat sursa citată.

Mai multe informaţii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Știință