Mii de oameni protestează în Muntenegru împotriva liderilor “corupţi”

Preşedintele Muntenegrului, Milo Djukanovic
Preşedintele Muntenegrului, Milo Djukanovic (Savo Prelevic/AFP/Getty Images)

Mii de persoane au ieşit pe străzile capitalei muntenegrene pentru a cere demisia preşedintelui Milo Djukanovic, precum şi a altor oficiali guvernamentali şi din sectorul judiciar, pe care îi acuză că ignoră corupţia, potrivit RFE/RL.

Protestul de sâmbătă din Podgorica este cel de-al patrulea eveniment de acest gen în tot atâtea săptămâni.

O mulţime de aproximativ 10.000 de persoane a mărşăluit prin centrul capitalei, scandând slogane precum “Milo, hoţul!”

Protestele săptămânale au început după ce un fost aliat cheie al lui Djukanovic l-a acuzat pe acesta şi partidul său de guvernare, Partidul Democrat Socialist (PDS), de corupţie şi acorduri financiare necorespunzătoare.

Djukanovic a negat acuzaţiile şi, în schimb, autorităţile l-au acuzat pe fostul bancher Dusko Knežević de spălare de bani şi fraudă.

Knežević a fugit din ţară.

Djukanovic şi partidul său au condus Muntenegru timp de câteva decenii.

El a condus ţara spre independenţa de Serbia în 2006 şi a sfidat Rusia când s-a alăturat alianţei militare vestice NATO în 2017.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe