Mihai Şora îndeamnă la proteste: Peste doi ani nu vom mai avea alegeri libere

Mihai Şora
Mihai Şora (Paul Ranete / Epoch Times)

În ritmul în care evoluează lucrurile, peste doi ani nu vom mai avea alegeri libere, opinează, pe Facebook, filozoful Mihai Şora, care-i îndeamnă pe români să iasă în stradă la proteste masive.

"1. PROTESTE MASIVE.

2. ANTICIPATE.

Ştiu, conştiinţa multor români a amorţit, iar – logistic – opoziţia la tăvălugul pesedist este încă fragilă, are nevoie de timp pentru a se structura, pentru a face faţă, raţional şi eficace, atacurilor brutale şi repetate (cazul Justiţiei, al Băncii Naţionale ori aservirea presei sunt doar câteva exemple vizibile, vârful icebergului).

Dar, oameni buni, în ritmul în care evoluează lucrurile, peste doi ani nu vom mai avea alegeri libere. Mai exact: mecanismul lor de organizare va fi într-atât de distorsionat (chiar păstrând aparenţele legalităţii), încât vor ajunge să îngenuncheze toate instituţiile Statului. Toate. După care, în modul cel mai firesc, vor trece la anihilarea vocilor credibile din opoziţie şi din societatea civilă.

Ritmul disperării este mai periculos decât oricare altul: un om care se agaţă de putere cu orice preţ, prin orice mijloace, constituţionale sau nu, direct ori prin interpuşi, un om disperat, care ştie că – pierzând puterea – are totul de pierdut, este infinit mai primejdios, diabolic în decizii, decât unul care nu se află la putere, unul care nu are, în mâini, cârma ţării.
Treziţi-vă, oameni buni!

Şi eu sunt dintre cei care cred că binele învinge. Am văzut însă prea multe victorii amare ori tardive, într-o viaţă de om, pentru a mă amăgi cu acest firicel de speranţă şi pentru a dormi liniştit", scrie, pe Facebook, filozoful.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne