Mihai Şora: "Au furat şi cimitirele: Teleormanul este acel tărâm în care morţii votează!"

Mihai Şora
Mihai Şora (Epoch Times România)

Recent, pe reţelele sociale şi la unele posturi TV a circulat intens un documentar video realizat în Teleormanul lui Liviu Dragnea. Un documentar în care oamenii se plâng că Dragnea şi ai lui au acaparat mai totul în judeţul pe care l-a păstorit ani `buni`ca preşedinte de Consiliu Judeţean.

Şi, cum în filmul realizat de Passport Production un teleormănean spune că doar cimitirele n-au fost luate de Dragnea, filozoful Mihai Şora reaminteşte că, de fapt, şi cimitirele au fost furate:

"Teleorman: iadul sărăciei, ţinutul unde au fost furate pădurile, pământurile, apele şi destinele oamenilor.
„Mai are să ne ia exact cimitirele…“, spune un om.
Dar au furat şi cimitirele: Teleormanul este acel tărâm în care morţii votează.
Doar aerul a mai rămas de furat.
În Teleorman s-au născut Gala Galaction, Marin Preda, Constantin Noica. Niciunul nu ar izbuti să arate lumii – cu precizia imaginilor acestui reportaj – adevărul întreg şi gol-goluţ al hoţiei. Realitatea zilelor noastre aruncă în derizoriu orice pagină de literatură sau de filosofie.
Pe-un picior de plai...", scrie, pe Facebook, filozoful.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne