Mihai Popşoi: Pe timp de pandemie şi carantină, în Transnistria continuă exerciţiile militare

Exerciţii militare
Exerciţii militare (facebook.com/Rosian Vasiloi)

Vicepreşedintele Parlamentului Mihai Popşoi consideră că în aceste timpuri complicate autorităţile trebuie să fie foarte vigilente la ce se întâmplă în zona de securitate şi în raioanele de est ale Republicii Moldova, unde exerciţiile militare nu contenesc nici măcar în timpul carantinei. „Să nu ne trezim cu T-34 în Chişinău de 9 mai.”

Chişinăul cu mitralierele, iar Tiraspolul cu tancurile împotriva virusului Wuhan, notează deputatul. Mai grav, consideră acesta, este faptul că regimul separatist, fiind depăşit complet de situaţie, pune toată vina pentru epidemie pe seama Republicii Moldova.

Deoarece pe 3 aprilie, miliţia transnistreană a reţinut doi şoferi de ambulanţă a Spitalului Raional Dubăsari, parlamentarul solicită autorităţilor moldovene să întreprindă acţiuni prompte în vederea eliberării imediate şi necondiţionate din detenţie ilegală a cetăţenilor Cebotari Anatolii şi Carpov Alexei.

În opinia lui Mihai Popşoi, dacă Chişinăul nu va acţionă prompt, vor urma şcolile cu predare în limba română folosite mereu de Tiraspol ca monedă de schimb în situaţii tensionate.

Ministerul rus al Apărării relatează pe site-ul său oficial că militarii ruşi din Transnistria pregătesc tancul T-34 pentru participarea la parada militară de la Tiraspol, care va fi organizată cu ocazia aniversării a 75 de ani de la victoria în cel de-al Doilea Război Mondial.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe