Mihai Popşoi, către Igor Dodon: Cereţi lui Erdogan eliberarea profesorilor turci răpiţi din Moldova

Protest în susţinerea profesorilor turci expulzaţi din Moldova
Protest în susţinerea profesorilor turci expulzaţi din Moldova (facebook.com / aimoldova)

Deputatul PAS Mihai Popşoi solicită preşedintelui Igor Dodon să îi ceară lui Recep Tayyip Erdogan eliberarea din închisoare a profesorilor turci răpiţi din sânul familiilor din Republica Moldova.

Parlamentarul menţionează că Erdogan eliberează 100.000 de deţinuţi în contextul pandemiei cu virusul Wuhan, astfel că dacă ar fi eliberaţi şi profesorii de la liceul Orizont va putea fi ştearsă pata neagră de pe conştiinţa Republicii Moldova.

„Doar aşa se poate spăla pata de ruşine de pe obrazul ţării noastre. Mai important, doar aşa poate fi redată liniştea celor şapte familii. Aşa este creştineşte, dle Dodon”, a concluzionat vicepreşedintele Parlamentului.

Şapte angajaţi ai liceului moldo-turc ”Orizont” din Chişinău au fost declaraţi persoane indezirabile şi expulzaţi de către SIS din R. Moldova în Turcia unde au fost condamnaţi la ani grei de închisoare întrucât preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan consideră că angajaţii reţelei de şcoli private ”Orizont” care funcţionează în mai multe ţări sunt aliaţii rivalului său, clericul fugar în SUA, Fethullah Gulen, pe care îi vânează în întreaga lume, după puciul eşuat din 2016.

Anterior, în context, jurnalistul Alexandru Cozer a subliniat că turcii au reparat Preşedinţia, au ridicat Arena lui Plahotniuc şi au primit o groază de terenuri în Chişinău în ultimii 2 ani. ”Alţi turci, cei mai liberali şi incomozi lui Erdogan, sunt ridicaţi ca-n '49. Şi toate astea se întâmplă în statul cu 'cel mai proeuropean' Guvern şi 'cel mai creştin' preşedinte!”