Mihai Ghimpu: Deputaţii liberali au părăsit fracţiunea de frica bâtei lui Plahotniuc

Liderul PL, Mihai Ghimpu afirmă că mai mulţi parlamentari liberali au fost abordaţi de Plahotniuc pentru a părăsi fracţiunea promiţându-le „marea şi sarea”.
Mihai Ghimpu şi alţi liberali în timpul conferinţei de presă 25.07.2017
Mihai Ghimpu şi alţi liberali în timpul conferinţei de presă 25.07.2017 (pl.md)

În contextul faptului că deputatul Oleg Ogor a plecat joi din fracţiunea Partidului Liberal (PL) şi din formaţiune, preşedintele liberalilor Mihai Ghimpu a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că nu vrea să-şi condamne colegii care l-au părăsit, dar speră că din fracţiune nu vor mai pleca şi alţi deputaţi.

„Eu nu vreau să-i condamn, fiindcă înţeleg ce înseamnă bâta lui Plahotniuc. Se vede prin arestările lui Chirinciuc, Chirtoacă, etc. Pur şi simplu, cred că, era mai bine să accepte condiţia lor, să părăsească fracţiunea fără învinuiri, pentru că el are nevoie de voturi. Eu cred că era mai corect să spună că părăseşte din motive personale”, a menţionat Mihai Ghimpu precizând că au fost abordaţi şi alţi deputaţi pentru a părăsi fracţiunea.

„Sper că domnul Ogor este ultimul. Am şi alte informaţii, am discutat cu unii deputaţi şi mi-au spus că li s-a promis marea şi sarea”, a punctat liderul PL.

Menţionăm că Oleg Ogor şi-a anunţat plecarea pe pagina sa de Facebook explicând decizia prin faptul că liderii PL ar fi uitat de valorile liberalismului în goana după propriile interese. „Voi activa în continuare în calitate de deputat neafiliat, pledând pentru realizarea acelor promisiuni făcute de PL în campania electorală şi pentru susţinerea vectorului european de dezvoltare a ţării.”

Amintim că recent şi Iurie Dârda şi-a anunţat plecarea din fracţiunea Partidului Liberal. Formaţiunea politică a rămas cu opt deputaţi în Parlament.

După plecarea lui Dârda din fracţiunea PL, deputata PLDM Maria Ciobanu a ţinut să atenţioneze că orice ar spune traseiştii din Parlamentul R. Moldova, ei trădează electoratul pentru "borsetkă" (pentru bani n.r.), dosare penale puse la murat sau funcţii importante, pentru a agonisi averi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe