Mihai Chirica, lăsat fără funcţii în PSD

Autor al unor declaraţii critice vizând OUG 13 şi, mai rău, pe Liviu Dragnea, Mihai Chirica a devenit miercuri simplu membru de partid, liderii formaţiunii decizând să-l lase fără funcţii de conducere.
Mihai Chirică
Mihai Chirică (Facebook)

Aşa cum era de aşteptat, Mihai Chirica, autor al unor declaraţii critice la adresa modului în care Liviu Dragnea conduce partidul, a fost lăsat, miercuri, în şedinţa CExN al PSD fără funcţiile de conducere.

"A fost un act de dezinformare a preşedintelui partidului, în ceea ce priveşte atacul meu asupra PSD şi Guvernului Grindeanu care nu s-au întâmplat niciodată. Sunt convins că au contribuit mai mulţi acolo", a declarat Chirica, adăugând că în opinia sa va trebui lărgit cadrul comunicării între el şi Liviu Dragnea, astfel încât acestuia să îi ajungă la urechi adevărurile.

Edilul a mai precizat că se simte în continuare pesedist şi că pentru el proiectele Iaşului rămân importante. Întrebat dacă se aşteaptă ca Iaşul să fie tăiat de la finanţare, Chirica şi-a exprimat speranţa că acest lucru nu se va întâmpla, căci nu poţi pedepsi o comunitate întreagă.

Reamintim că, în ultima vreme, primarul Iaşului, Mihai Chirica, a criticat deschis politica "pumnului de fier" dusă de Dragnea, acuzându-l pe acesta că pune în pericol PSD. Potrivit primarului, partidul ar fi pierdut peste 20% în sondaje de când cu OUG13. În replică, Dragnea a susţinut că în PSD nu există fricţiuni, ci doar câteva voci critice - a lui Chirica - în privinţa cărora Partidul se va pronunţa curând.

Imediat după anunţul lui Dragnea, primari din Iaşi şi filiale din toată ţara s-au pus pe scris rezoluţii şi adeziuni, mărturisindu-şi solidaritatea faţă de Guvern şi liderul PSD şi cerând pedepsirea lui Chirica, fie prin retragerea funcţiei de conducere fie, aşa cum vrea Firea, prin excluderea din partid.

După toate aceste cereri din teritoriu vizând "pedepsirea" lui Chirica, Liviu Dragnea a anunţat, acum 4 zile, că Partidul va lua miercuri o decizie înţeleaptă, dar "fermă", în privinţa primarului din Iaşi. Cât despre sancţiunile care ar putea fi decise faţă de acesta, Dragnea a afirmat că se poate adopta şi o sancţiune minimă şi o sancţiune maximă:

"Vom adopta o decizie înţeleaptă", a precizat Dragnea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne