Mihaela Buzărnescu, victorie superbă în faţa estonei Annet Kontaveit la Linz

După ce a ajuns pe tabloul principal câştigând trei partide în calificări, Mihaela Buzărnescu obţine o victorie preţioasă în faţa jucătoarei de 21 de ani mult mai bine cotate, Annet Kontaveit, calificându-se în optimi.
Jucătoarea română de tenis Mihaela Buzărnescu.
Jucătoarea română de tenis Mihaela Buzărnescu. (Neal Trousdale/twitter)

Într-o partidă contând pentru turul 1 al turneului WTA Internaţional “Upper Austria Ladies Linz”, dotat cu premii totale de 226.750 dolari, Mihaela Buzărnescu (29 de ani, locul 105 WTA) a trecut de jucătoarea estonă Anett Kontaveit (35, clasament maxim: 27 / iulie 2017, 21 de ani), favorită 4, cu scorul de 7-6, 6-3.

După ce a condus cu 4-1 în primul set, Buzărnescu s-a văzut egalată la 4 şi apoi a ajuns în tie break, pe care l-a câştigat. Manşa a doua nu a mai fost atât de echilibrată, Mihaela reuşind să tranaşeze setul cu 6-3.

Anett Kontaveit a început anul pe locul 109 WTA şi ocupă poziţia 33 în clasamentul sezonului 2017. Ea a câştigat turneul WTA Internaţional ‘s-Hertogenbosch a jucat finale la WTA Internaţional Gstaad şi Biel, sferturi de finală la WTA Premier 5 Roma şi WTA Premier Stuttgart şi tur 3 la WTA Premier Mandatory Miami, la ultimele trei venind din calificări.

Românca primeşte un premiu financiar de 2.669 dolari şi 48 puncte WTA.

În optimi, Mihaela Buzărnescu va juca cu învingătoarea din meciul ce va avea loc între croata Alja Tomljanovic (177 WTA) şi portoricana Monica Puig (67 WTA), campioana olimpică en titre.

În proba de dublu, Mihaela Buzărnescu (113 WTA la dublu) / Oksana Kalaşnikova (Georgia, 75) vor întâlni cuplul Lara Arruabarrena (Spania, 71) / Veronica Cepede Royg (Paraguay, 176).

Pe tabloul principal de simplu se mai află Sorana Cîrstea, cap de serie numărul cinci. Monica Niculescu a trebuit să se retragă din cauza unei accidentări.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport